StoryEditorOCM
4 kantunaVIŠNJIK

Bujica prodrla u bazenski kompleks, izgledalo je gadno, ali šteta izgleda ipak nije velika... Karlović: tijekom dana osposobit ćemo ih za korištenje

Piše M. Kalajžić
21. studenog 2023. - 10:51

Kolika je šteta u bazenskom kompleksu SC Višnjik, pitanje je kojim su se jutros mnogi građani (osobito sportaši i rekreativci) zapitali nakon što je bujica prodrla u objekt i sve poplavila.

Direktora SC Višnjik Denisa Karlovića "uhvatili" smo mobitelom u Zagrebu, na sastanku je s Hrvatskim rukometnim savezom, ali jasno, od jutros je "na liniji" sa suradnicima u Zadru, informiraju ga neprestano kakvo je stanje na Višnjiku.

-  Bazen je poplavio, pokušavamo ga čim prije dovesti u red. Kad padne tolika količina kiše u tako kratkom vremenu, jednostavno je to tamo neobranjivo u tom dijelu. To se već događalo kad je ekstremna kiša. Ono što treba u budućnosti napraviti je kad se bude radio olimpijski bazen proširiti sustav odvodnje, jer ovo se u prosjeku događa dva puta godišnje. Svaki put moramo otvoriti vanjske šahtove jer sustav odvodnje nije dovoljan za takvu količinu vode, budući da taj bazenski kompleks zapravo nije završen dok se ne izgradi olimpijski bazen i skakaonica u vodu. Tek tada će se to završiti na pravi način - kazao nam je Karlović.

Kako ističe, nema većih šteta u bazenskom kompleksu, mada je na prvim snimkama situacija zbilja izgledala zabrinjavajuće. 

- Sve se već tri sata čisti, a provjeravamo i kvalitetu vode u bazenima, međutim prema prvim izvještajima voda se brzo povukla tako da ćemo bazene osposobiti za korištenje već tijekom današnjeg dana. Oborinske vode probile su se prema recepciji, a onda i prema svlačionicama i dolje prema postrojenjima. Voda je došla kroz vrata, izlazila je iz šahtova i prošla dolje do podruma. Javljaju mi da srećom sustavi nisu oštećeni. Kad padne ovako ekstremna kiša, mi ne možemo obraniti bazen. Ono što je vidljivo je da u idućem razdoiblju treba napraviti bolji sustav odvodnje i proširiti cijevi, a to se može kad se bude gradio novi olimpijski bazen jer očigledno se iz viših zona toga dijela grada sve slijeva prema teniskom centru i bazenima. Dvorana to izdrži bez problema, ovi vanjski tereni izdrže, ali bazen ne jer tamo izbija sa svih strana kad je ovakva kiša - ističe Karlović.

- Bazeni imaju problema i s krovom, za ovakvih kiša uvijek curi kiša kroz krov?

- Krov ćemo sanirati, sad smo popravili krov dvorane i ovo je sad bio najbolji test koji je dobro prošao. Sad ćemo krenuti u sanaciju krova bazena - kazao je Karlović.

image
Jure Miskovic/Cropix/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix/Cropix
image

Bazen Višnjik

/Zadarski.hr
image

bazen na višnjiku

/Šc Višnjik
03. svibanj 2024 19:23