StoryEditorOCM
4 kantunaTRAJU PREGOVORI

Denis Karlović: Nema govora o zabrani. Ako uspijemo dogovoriti poslovni model, Aleksandra Prijović će imati koncert na Višnjiku!

Piše I. N.
13. veljače 2024. - 15:35

ŠC Višnjik je u pregovorima s klasterom radija ono koncertnih programa u iduće dvije godine. Među osam izvođača koji se nalaze u ponudi je i pjevačica Aleksandra Prijović. Ako uspijemo dogovoriti uvjete, ona će imati koncert u Zadru, u dvorani na Višnjiku, kazao nam je Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik, nakon što je jučer javnost potresla informacija da je gradonačelnik Branko Dukić zabrano koncert srpske zvijezde dogovoren za svibanj. Dukić je kasno sinoć tu informaciju demantirao.

- Sinoć je gradonačelnik dao svoju izjavu s kojom se potpuno slažem. Koncertni program u velikoj dvorani dogovara vodstvo ŠC Višnjik i ja kao direktor. Naš interes je transparentan, a to je osigurati stabilno i uspješno poslovanje dvorane. Nikakve zabrane nisu bile tema naših razgovora i pregovora, nego isključivo poslovni uvjeti za koncertne programe – govori Karlović i dodaje kako klaster radija ima ugovore s najvećim izvođačima u Hrvatskoj i regiji za velike koncertne nastupe.

- Ponuda sadrži četiri koncerta u ovoj i četiri koncerta u idućoj godine. Dakle, osam nastupa izvođača koji mogu napuniti dvoranu. Među njima su neka od najpopularnijih imena hrvatske estrade. Kad sam preuzeo vođenje ŠC Višnjik, imali smo godišnje jedan ili dva velika koncerta. Sada ih godišnje imamo više od deset i naša je namjera tu brojku povećati. Nastup svakog izvođača, pa tako i pjevačice Prijović, isključivo se gleda kroz poslovni model. Kroz priliku da se osigura poslovna dobit za našu ustanovu. Nijedan drugi razlog ili kriteriji nisu iznad toga, tvrdi Karlović.

Podsjeća da su koncertna događanja u porastu ne samo u Hrvatskoj i da je moguće da neki izvođači za koje postoji interes publike održe više koncerata u nizu. Situacija sa splitskom Spaladium Arenom, koja je odnedavno zatvorena odlukom gradonačelnika Puljka, Zadru pritom ide izravno u korist, jer se sve više programa iz Splita seli na Višnjik.

Karlović ističe da su među planiranim koncertima u dvorani Krešimira Ćosića i nastupi nekih međunarodnih imena te veliki koncerti izvođača domoljubne glazbe koji su tražili termine u ovoj i idućoj godini.

- Nikad nisam niti ću politizirati nastupe bilo kojeg izvođača. Mi smo gradska tvrtka koja funkcionira po tržišnim principima, a to znači da pokušavamo ostvariti prihode kroz programe za koje postoji interes publike. Mi nikome ništa ne namećemo, niti na nećemo slijepo inzistiramo. Ponavljam, pregovori su još uvijek otvoreni i ako do dogovora dođe o svemu ćemo na vrijeme upoznati javnost, zaključio je direktor ŠC Višnjik.

27. travanj 2024 09:25