StoryEditorOCM
4 kantunaSMRDI, SMRDI, SMRDI

Direktor Odvodnje: Nismo mi krivi! Netko je sinoć u naš sustav ispustio klaonički otpad ili sadržaj kemijskih WC-a. Naš uređaj Centar odlično radi!

Piše IN
3. ožujka 2020. - 15:49

- Prema mirisu odnosno smradu koji se širio, naši ljudi pretpostavljaju da je najvjerojatnije riječ o otpadnoj vodi iz klaonice ili sadržaju kemijskih wc-a. U svakom slučaju provest ćemo analizu tragova na više različitih mjesta kao bi utvrdili što je ispušteno u sustav javne odvodnje – kazao nam je Grgo Peronja, direktor Odvodnje, nakon što su u utorak ujutro iz te komunalne tvrtke obavijestili sve medije da je „tijekom noći došlo do ispuštanja izuzetno opterećenih i zagađenih otpadnih voda vrlo neugodnog mirisa u sustav javne odvodnje, što je rezultiralo poremećajem u radu Uređaja i pojavu izuzetno neugodnih mirisa na lokaciji UPOV-a Centar u Zadru. Slučaj smo odmah prijavili Vodopravnoj inspekciji, a Odvodnja d.o.o. uzima uzorke iz raznih pristupnih cjevovoda, te vrši ispitivanja u vlastitom laboratoriju. Ovim putem apeliramo na građane da svako neovlašteno ispuštanje u javni sustav odvodnje prijave Centru 112”, poručili su iz Odvodnje.

- Odmah ujutro, od 8 sati, počeli su nam stizati pozivi građana da se opet šire neugodni mirisi iz našeg centra kod groblja. Morali smo reagirati i uputiti priopćenje da se zna kako nismo mi krivi, jer uređaj Centar radi besprijekorno. U pitanju je nečije neodgovorno ponašanje, koje ugrožava okoliša i javni sustav odvodnje – naglašava Peronja dodajući kako je gotovo nemoguće utvrditi na kojem je mjestu i u kojoj količini u sustav ispušteno zagađenje jer mreža odvodnje na području Zadra ima preko 200 kilometara i nekoliko desetaka tisuća okana.

- U sustav javne odvodnje ne smiju se ispuštati otpadne vode iz klaonica, crnih jama, kemijskih wc-a ili industrijske i tehnološke vode. Za takvu vrstu otpadnih voda previđen je poseban način zbrinjavanja. Ovakav, ilegalan upad u naš sustav javne odvodnje tijekom noći, je jako opasan. Mi smo zato o svemu obavijestili nadležnu vodopravnu inspekciju i Centar 112 kako bi upozorili građane da se ovakve stvari ne smiju događati i da slobodno dojave za svaki slučaj ako znaju da netko pokušava ispustiti neprimjereni sadržaj u naš sustav – poručuje direktor Odvodnje.

27. travanj 2024 22:56