StoryEditorOCM
4 kantunaKLOPKA KOD SUPERNOVE

Eskalirao sukob Tornada i Torcide u Murvici: policija zaskočila dva automobila tornadovaca s palicama - devet ih je privela, jedan je u bijegu!

Piše Ivica Nevešćanin
18. srpnja 2020. - 13:17

Zadarska policija privela je devet od deset pripadnika Tornada u subotu oko 12 sati kod Supernove.

Maskirani pripadnici Tornada s palicama u rukama bili su u Murvici gdje su prebojavali grafit Torcide Murvica, no na povratku u Zadar upali su u policijsku blokadu. Policijski automobil im je pripriječio put, a potom su došle i policijske patrole koje su iz dva automobila izvukla ukupno deset mladića. Jedan je navodno uspio pobjeći, a devetorica su polegnuta na cestu i svima su stavljene lisice.

Sukob između pripadnika Tornada i Torcide eskalirao je zbog grafita Torcide Murvica posvećen Hajduku. Grafit je podignut prije nekoliko mjeseci i od tada se navodno najavljuje obračun Tornada s pripadnicima Torcide Murvica. U petak poslijepodne pripadnici Tornada su u Murvici grafit prebojali, što je umalo dovelo do sukoba s mještanima Murvice. Prema njihovim riječima, pozvana je i interventna policija, ali do sukoba navodno nije došlo.

Događaj od sinoć svoj je epilog doživio u subotu prijepodne kad su pripadnici Tornada organizirano u dva automobila došli u Murvicu dovršiti posao sa sprejevima. U tome su izgled i uspjeli, ali nisu računali na policiju koja ih je pratila i privela.

Policija je oko 14 sati službeno potvrdila akciju navodeći kako je poduzeta u cilju spriječavanja bilo kakvog ugrožavanja sigurnosti. Nakon što se se razbježali na mjestu događaja u Murvici, policija je navijače koji su bili naoružani palicama zaustavila u blokadi kod trgovačkog centra Supernova.

- Devet je osoba privedeno u policiju gdje je nad njima u tijeku kriminalistička obrada. Još se istražuju i ostale okolnosti koje se dovode u vezu s ovim događajem - rekla je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

 

image
Policija uhićuje pripadnike Tornada kod Supernove
Zadarski.hr
22. lipanj 2024 21:51