StoryEditorOCM
4 kantunaPITANJE GRADSKOG VIJEĆNIKA MLADENA MALTE OTKRILO

"Ledani" se naplaćuje 195 kvadrata, a oni koriste "minimalno 700 kvadrata!"

2. listopada 2017. - 19:35
ledana

Gradski vijećnik Mladen Malta nije dočekao priliku da direktora Nasada pita za detalje oko uvjeta pod kojima je iznajmio prostor u Perivoju kraljice Jelene "Ledani", jer se direktor Lenko Ugrinić ispričao medicinskim pretragama u Zagrebu, pa nije ni bio na sjednici Gradskog vijeća. Malta je na prošloj sjednici pitao koliko se kvadrata nalazi u ugovoru o najmu "Ledani", a koliko kvadrata "Ledana" plaća.

- Dobio sam odgovor da je iznajmljeno ukupno 195 kvadrata javne površine. Ali, bio sam tamo u dva navrata na kavi i izmjerio koliko javne površine "Ledana" koristi – tamo je zauzeto minimalno 700 kvadratnih metara! Samo razlika u naplati najamnine tog prostora iznosi 42.500 kuna, rekao je Malta nezadovoljan i odgovorom kojega mu je uputio v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalnu djelatnost Robertino Dujela.

U ugovoru s "Ledanom" stoji da nadzor nad ugovorom vrše komunalni redari, ali ako predmetni ugovor uopće dobiju! Zato je Dujela Malti odgovorio s "nismo primili na znanje ugovor da bismo mogli vršiti nadzor!"

- Umjesto prizanja greške, poslali su mi ovakav odgovor, pa još jednom od komunalnih redara tražim točnu kvadraturu plaćene javne površine, zaključio je Malta, a potom zatražio i iste takve podatke, i to kroz 14 posljednjih godina, za bivšu "baštu hotela Beograd" koju koristi "Garden".

Na koncu se Malta odrekao jednomjesečne vijećničke naknade od 1.000 kuna u korist poplavljenih građana Zadra.

Gradonačelnik Branko Dukić je Malti odgovorio da Perivojem kraljice Jelene upravlja gradska tvrtka "Nasadi", te da bi "ako nepravilnosti ima, taj prostor trebalo vratiti na upravljanje Gradu Zadru".

26. travanj 2024 12:04