StoryEditorOCM
4 kantunaDEVET UHIĆENIH

Privedeni tornadovci od 19 do 39 godina, svima pretražene kuće i vozila. Kod jednog (19) pronađen speed i automatsko oružje, vozači su bili drogirani!

Piše Ivica Nevešćanin
19. srpnja 2020. - 10:52

Zadarska policija jutros je sucu za prekršaje Općinskog suda u Zadru privela devet pripadnika Tornada od 19 do 39 godina, uhićenih u subotu iza podneva na raskrižju kod Supernove.

Tri privedena tornadovca imaju 19 godina, ostali su u dobi od 22, 24, 27, 28, 37 i 39 godina.

Svi privedeni prijavljeni su za prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja službene osobe, odnosno za verbalni napad na policajce tijekom privođenja.

Vozači automobila u kojima su zatečeni navijači, u dobi od 24 i 39 godina, prijavljeni su i za prekršaj zakona o sigurnosti prometa na cesti. Naime, 24-godišnjak se odbio testirati na drogu, a 39-godišnjak je prilikom testiranja bio pozitivan na drogu.

Nakon što su uhićeni, policija je svim osumnjičenicima pretresla mjesta stanovanja i vozila koja koriste. U pretresu kod jednog 19-godišnjaka pronašli su 0,4 grama droge speed i 31 gram praškaste tvari za koju će se analizom utvrditi o čemu se radi.

Kod istog mlađeg punoljetnika policija je pronašla automatsku pušku s 235 komada streljiva, lovačke patrone i spremnike za automatsku pušku. Oružje i streljivo su mu oduzeti, a zbog držanja nedozvoljenog oružja, 19-godišnjak je kazneno prijavljen državnom odvjetništvu.

Još petorica privedenih prijavljena je za prekršaj zakona o prebivalištu jer kod sebe nisu imali osobne dokumente.

Policija je Općinu Poličnik kao vlasnika zida na kojem je bio iscrtan sporni mural Torcide Murvica obavijestila o događaju i sada o njoj ovisi hoće li pokrenuti kazneni postupak protiv devetorice tornadovaca za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Takva se djela, ističu u policiji, gone po prijedlogu oštećenika, u ovom slučaju općine.

Policija još uvijek traga za desetim članom skupine koja je jučer u prijepodnevnim satima u Murvici prebojavala grafite i murale.

Svih devet osumnjičenika policiji su otprije poznati zbog prekršaja s elementima nasilja, a dvojica među njima, 39-godišnjak i 22-godišnjak, i zbog kaznenih dijela zloupotrebe droge.

Privedeni navijači bit će ispitani tijekom nedjelje, zajedno sa svjedocima i policijskim operativcima. Njihovo eventualno puštanje na slobodu očekuje se tek u kasnim poslijepodnevnim odnosno večernjim satima.

image
Policija uhićuje pripadnike Tornada kod Supernove
Zadarski.hr
26. travanj 2024 14:05