StoryEditorOCM
KalelargaTKO PRODAJE MASKE?

Dobavljači dezinficijensa su oporbeni vijećnici: je li to politička kuhinja u kojoj je Joso Nekić „glavni kuhar”? Koliko Grad radi s Livakovićem?

Piše P.O.
22. prosinca 2020. - 11:38

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Mladen Malta je tražio odgovore na pitanja tko Gradu Zadru dostavlja dezinficijense i potrepštine za borbu protiv epidemije. U odgovoru kojeg je dobio, Malta je prepoznao „kuhinju”:

-Iz odgovora je vidljiva prepoznatljiva politička kuhinja u kojoj je pročelnik za školstvo Joso Nekić „glavni kuhar”. Među dostavljačima je tvrtka „Premium plus” u vlasništvu Tomislava Zelića i Stipe Bjeliša. Je li ovo politička kupovina oporbenih vijećnika za političku lojalnost vašoj stranci? Samo da vas podsjetim, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo je zbog ovakvih stvari bio sedam mjeseci u zatvoru, je li vam neugodno na ovaj način blatiti ime Zadra, pitao je Malta.

-Čudim se Mladenu Malti. U javnoj nabavi nije sudjelovao Grad Zadar ni Upravni odjel za školstvo, a iz odgovora se vidi od koliko različitih firmi naše škole naručuju potrepštine. Maske, rukavice, dezinficijensi i toplomjeri se nabavljaju od osam različitih dobavljača. Maltini su zaključci nekorektni, odgovorio mu je Joso Nekić.

Kako je Malta tražio i podatke o svim isplatama iz gradskog proračuna tvrtki Zdravka Livakovića „D&Z” od 2015. do 2019. godine, gradonačelnik Branko Dukić je odgovorio da je projektantskih kuća u Zadru malo, te da je Gradu Zadru važno samo to je li sve napravljeno u skladu s projektima.

01. svibanj 2024 00:50