StoryEditorOCM
KalelargaOSTAJU JOŠ JAZINE

"Novi" vrtići u mjesnim odborima na Dračevcu i Bokanjcu trebali bi svoja vrata otvoriti do kraja godine

Piše I.I.
8. prosinca 2023. - 17:20

Grad Zadar privodi kraju radove na mjesnim odborima Dračevac i Novi Bokanjac čije prostore prenamjenjuje u vrtić. Razlog prenamjene prostora mjesnih odbora je zatvaranje vrtića Pčelice čija je rekonstrukcija već trebala započeti, no zbog prevelike ponude za izvođenje radova, natječaj je poništen i uskoro se očekuje raspisivanje drugog. 

prenamijenjeni prostori mjesnih odbora svoja bi vrata mališanima, kako tvrdi pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić, trebali otvoriti do kraja godine. 

Pročelnik Nekić navodi kako je do kašnjenja prenamjene prostora došlo zbog previsokih ponuda za izvođenje radova. 

- Prva ponuda za radove na Bokanjcu iznosila je 51 tisuću eura, a uspjeli smo u drugom natječaju dobiti znatno povoljniju cijenu od 34 tisuće eura. na prvi natječaj za prostore na Dračevcu nije pristigla niti jedna ponuda,  a u drugom natječaju smo dobili ponudu vrijednu gotovo 15 tisuća eura. Postupci javnih nabava odgodili su radove i otvaranje vrtića, ističe pročelnik Nekić dodajući kako će se početkom iduće godine raspisati i natječaj za prenamjenu prostorija mjesnog odbora u Jazinama. 

- Zbog izmjena projekta odnosno uvođenja bolje grijanja u prostorije mjesnog odbora, morali smo pričekati s objavom natječaja za izvođenje radova, kazao je pročelnik Nekić. 

 

 

26. travanj 2024 23:38