StoryEditorOCM
KalelargaDOM ZDRAVLJA ZADAR

Dobra vijest za sve roditelje i male pacijente: dvije pedrijatrice prikupljaju potpise za otvaranje ambulanti, jedna od njih vratila se u sustav

Piše AVŠ
13. studenog 2023. - 19:30

Tri mjeseca nakon velike krize koja je zbog naglog odlaska pedijatara pogodila sustav primarne zdravstvene skrbi u Zadarskoj županiji, stanje se ipak normalizira, prije svega zbog povratka liječnika. Nakon dr. Tereze Tičić, u sustav HZZO se vraća i dr. Martina Mikecin koja od danas ponovno upisuje pacijente.

Njih dvije te dr. Nevena Švorinić ostavku su krajem ljeta dale zbog preopterećenosti i loše organizacije rada u Domu zdravlja Zadarske županije, gdje se od pedijatara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti tražilo da odrađuju i vikend dežurstva na Odjelu pedijatrije zadarske bolnice.

No, osim dr. Mikecin koja nastavlja raditi u svojoj ambulanti u Ulici Vatroslava Lisinskog, s upisima u srijedu počinje i dr. Iva Šokota Mihaljević koja bi trebala raditi u ambulanti dr. Ivice Glavana. Do sada je radila kao subspecijalist neonatologije u zadarskoj bolnici, a sada prelazi u primarnu zdavstvenu zaštitu.

- HZZO je raspisao natječaj za popunu mreže i obje doktorice trebaju do idućeg ponedjeljka predati svoje prijave s prikupljenim potpisima. Ukoliko sve bude kako je planirano, početak rada bio bi krajem prosinca ili početkom siječnja- kaže županijski pročelnik za zdravstvo, dr. Marko Kolega.

Osim spomenutih liječnica, početkom listopada s radom je u Domu zdravlja Zadarske županije počela i dr. Antonija Šitum Bušić tako da u Zadarskoj županiji trenutno na raspolaganju imamo 10 pedijatrijskih timova od ukupno 14 koliko ih je predviđeno u mreži. S dvije liječnice koje trenutno prikupljaju potpise, bit će ukupno 13.

08. svibanj 2024 07:03