StoryEditorOCM
KalelargaPLJUŠTE OPTUŽBE

"Falsificirate zapisnik svaki put kad se postavi pitanje o protuzakonitim zapošljavanjima u Narodnom muzeju Zadar! I Ustavni sud je tako presudio!"

Piše L.B.
6. travnja 2022. - 12:36

„Falsificirate zapisnik“, rečenica je kojom je počela posljednja sjednica Županijske skupštine, a koju je vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač uputio županu Božidaru Longinu.

Radi se o zapisniku koji sadrži odgovore na vijećnička pitanja s prethodne sjednice. Tada je Pupić Bakrač postavio pitanje „o protuzakonitim zapošljavanjima u Narodnom muzeju Zadar.“

- Župane, pitao sam što ćete poduzeti s obzirom da je Ustavni sud potvrdio prvostupanjsku i drugostupanjsku odluku kojom je dokazano da Renata Peroš radi protuzakonita zapošljavanja u Narodnom muzeju – napomenuo je Pupić Bakrač.

U svom odgovoru je župan Longin rekao slijedeće: „Očekujem od svih vijećnika da u svojim obraćanjima zadrže minimum dostojanstva ove Skupštine, pa tako i od vijećnika Pupić Bakrača. Stoga će odgovor dobiti kada ga postavi na pristojan način kako priliči jednom županijskom vijećniku.“

- U zapisniku stoji da ste tako rekli u svom odgovoru na sjednici, što nije istina. Rekli ste da ćete moje pitanje proslijediti Upravnom vijeću Narodnog muzeja, na što sam ja kazao ne želim ni odgovor Renate Peroš, ni Upravnog vijeća, nego župana Božidara Longina. Što ste poduzeli? Nema odgovora? – negodovao je Pupić Bakrač, rekavši da se „zapisnik falsificira po tisućiti put."

27. travanj 2024 02:48