StoryEditorOCM
KalelargaNAKON NAŠEG TEKSTA

Građevinska inspekcija provjerit će radove na "Branimiru". Sve zanima je li Grad Zadar dao suglasnost za betoniranje rive s podnim grijanjem...

Piše IN
21. veljače 2022. - 10:19

Građevinska inspekcija provjerite će po kojim je uvjetima Grad Zadar izdao suglasnost na Glavni projekt za radove na adaptaciji i preoblikovanju unutrašnjeg i vanjskog prostora kafića ”Branimir” na Branimirovoj ovali u Zadru.

Nakon što je Zadarski.hr u petak objavio priču o tome da je Turisthotel na terasu ”Branimira” ugradio 25 centimetara betonsku podlogu s podnim grijanjem i fiksnom čeličnom konstrukcijom te tako javnu površinu fizički spojio sa zatvorenim dijelom zgrade u jednu cjelinu, u ponedjeljak smo uputili upit građevinskoj inspekciji jesu li možda dobili nečiju prijavu zbog sumnje u nedozvoljene radove na javnoj površini kojom upravlja Grad Zadra. Odgovor iz građevinske inspekcije obećali su nam u najkraćem roku, ali su nam potvrdili da su im radovi na ”Branimiru”, tragom našeg članka, u fokusu interesa.

Podsjetimo, radovi na kafiću ”Branimir” izvode se prema Glavnom projektu sukladno pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima, a suglasnost na glavni projekt, prema stavu inspektora, izdaje gradski ured za graditeljstvo. Prošlog tjedna iz tog su nam ureda pak rekli da oni ne daju nikakve suglasnosti na glavni projekt već da je on u potpunosti odgovornost projektanta Miloša Pecotića, a iz komunalnog redarstva su poručili da nadzor nad izvedbom radova provodi Građevinska inspekcija.

Bit će zanimljivo pratiti kako će završiti ovaj ”institucionalni ping-pong” i tko će na kraju izvući deblji kraj.

18. travanj 2024 05:38