StoryEditorOCM
KalelargaNAKON OČEVIDA

Ispred ugostiteljskog objekta Branimir jutros uklonjene tegle za cvijeće koje su jučer postavljene - nešto očigledno nije bilo zakonito

Piše M.K.
27. siječnja 2024. - 10:01
Zadar, 270124. Branimirova obala. Ispred ugostiteljskog objekta Branimir uklonjene su tegle za cvijece koje su jucer postavljene.Jure Miskovic /Cropix

Ispred ugostiteljskog objekta Branimir uklonjene su tegle za cvijeće koje su jučer postavljene. 

Zadarski.hr jučer je upozorio kako je popularni kafić na Branimirovoj obali dobio novi izgled terase. Uokolo stolova i stolica postavljeni su veliki sivi pitari na koje su okačene staklene stijenke. Novi pitari su bili četvrtastog oblika te priličino visoki (duboki) te su obrubljivali terasu i prema moru i s bočnih strana. 

Gradski komunalni redari jučer su napravili očevid terase koja se nalazi na pomorskom dobru, a odmah jutros počelo je uklanjanje postavljenih tegli.

Nešto očigledno nije štimalo sa zakonitosti postavljene opreme na terasu koja je jutros uklonjena.

Kafić se nalazi u vlasništvu Turisthotela.  Nakon što je tu najveću zadarsku turističku kuću preuzela Tankerska plovidba, angažirali su Branimira Markova da vodi njihove ugostiteljske objekte, kao što su "Branimir", "Forum", klub "Guma" i kafe bar "Zoilo". Markov je počeo unositi promjene, koje u slučaju terase kafića Branimir nisu u skladu sa zakonom.

 

 

26. travanj 2024 10:11