StoryEditorOCM
KalelargaVIJEST DANA

Građevinska inspekcija utvrdila: radovi na "Branimiru" izvode se bez građevinske dozvole i na dijelu pomorskog dobra! Tko će dobiti kaznenu prijavu?

Piše IN
23. veljače 2022. - 11:37

Građevinska inspekcija u utorak je zatvorila gradilište na Obali kneza Branimira u Zadru gdje tvrtka Primat RD iz Hrvatskog Leskovca izvodi radove na obnovi kultnog kafića "Branimir" u vlasništvu Turisthotela, prema glavnom projektu arhitekta Miloša PecotićaRadovi su zabranjeni jer inspekcija smatra da je investitor za njih morao ishoditi građevinsku dozvolu, a inspekcija je dodatno utvrdila da se dio radova izvodi na pomorskom dobru.

S obzirom da je gradnja na podmorskom dobru kazneno djelo, ne bi bilo neobično da Građevinska inspekcija na koncu podnese kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv odgovornih osoba. U ovom slučaju to mogu biti Turisthotela kao investitor, Primat RD kao izvođača radova, te projektant Miloš Pecotić, prema čijem se glavnom projektu radovi izvode. 

"Obavljenim očevidom građevinske inspekcije Državnog inspektorata utvrđeno je da se na lokaciji iz upita izvodi rekonstrukcija i dogradnja poslovne građevine bez ishođene građevinske dozvole. S obzirom na navedeno građevinska inspekcija Državnog inspektorata zatvorili je predmetno gradilište postavljanjem službenog znaka i trake. Predmetna rekonstrukcija i dogradnja poslovne građevine spada u radove koji se ne mogu izvoditi bez građevinske dozvole jer predmetno izvođenje radova nije predviđeno Pravilnikom o jednostavnim i drugim građevinama i radovima" izvijestili su nas iz Državnog inspektorata uz dodatak da je "obavljenim očevidom utvrđeno je da se dio radova izvodi na pomorskom dobru te je daljnje utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti u svezi predmetnog događaja bitnih za vođenje inspekcijskog postupka u tijeku".

Uskoro opširnije....

24. travanj 2024 03:11