StoryEditor
KalelargaOSVANUO NATPIS

Građevinska inspekcija zatvorila gradilište kafića Branimir!

Piše Zadarski.hr
22. veljače 2022. - 17:29

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište kafića "Branimir". U utorak je na ogradi koja štiti gradilište osvanula ploča na kojoj stoji "zatvoreno gradilište". 

Portal Zadarski.hr je posljednjih dana pisao o adaptaciji popularnog zadarskog okupljališta zbog postavljanja 25 centimetara visoke betonske podloge s podnim grijanjem i fiksnom čeličnom konstrukcijom. Na taj se način javna površina fizički spojila sa zatvorenim dijelom zgrade u jednu cjelinu. Nakon našeg teksta, iz uprave Turisthotela su poručili da će ukloniti betonsku podlogu te će terasu izvesti kao što je i bila u drvenom materijalu.

Podsjetimo kako se radovi na kafiću ”Branimir” izvode se prema Glavnom projektu sukladno pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima, a suglasnost na glavni projekt, prema stavu inspektora, izdaje gradski ured za graditeljstvo. Prošlog tjedna iz tog su nam ureda pak rekli da oni ne daju nikakve suglasnosti na glavni projekt već da je on u potpunosti odgovornost projektanta, a iz komunalnog redarstva su poručili da nadzor nad izvedbom radova provodi Građevinska inspekcija.

02. srpanj 2022 22:36