StoryEditorOCM
KalelargaDUKIĆ NA TERENU

FOTO: Gradonačelnik obišao završne radove u Krležinoj ulici te novi park u susjedstvu. Najavio drugi ciklus projekta KVARTipo

Piše I.I.
2. veljače 2024. - 15:12

Za vikend bi u promet trebala biti puštena rekonstruirana ulica Miroslava Krleže koju je u petak zajedno sa suradnicima obišao gradonačelnik Branko Dukić. Radovi se privode kraju, a u vrijeme posjeta postavljao se završni sloj asfalta. 

Uz rekonstruiranu Krležinu ulicu, gradonačelnik je obišao i novouređeni park koji se nalazi preko puta "Maraskinih zgrada", investiciju vrijednu 44 tisuće eura. 

Uz uređeno dječje igralište, u parku su napravljene pješačke staze, a uređena su i 24 parkirna mjesta od kojih su dva za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. 

- U sljedećim danima će se postaviti javna rasvjeta na dječjem igralištu, a nakon deblokade proračuna krenut ćemo u uređenje preostalih dijelova parka, istaknuo je Robertino Dujela, pročelnik UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša. 

Realizacija ovog projekta naslanja se na gradski projekt "KVARTipo", pa je gradonačelnik ovom prilikom najavio kako će Grad krenuti u realizaciju još jedne "omotnice" za novu rundu projekta u kojem će građani predlagati manje komunalne zahvate za svoje kvartove. 

Koliko će točno kvartovi imati novaca na raspolaganju, znat će se idućeg tjedna. 

- Imamo veliki problem jer trenutno nemamo mjesne odbore, ali doći ćemo u svaki kvart, evaluirati sve zahtjeve i razgovarati sa stanovnicima, a najbolje projekte ćemo uvažiti i realizirati, istaknuo je gradonačelnik Dukić.

 

26. travanj 2024 22:23