StoryEditorOCM
KalelargaSVI ZA ZADAR

Jure Zubčić poziva sve političke aktere da stanu u obranu interesa Grada: za Dom županije traži podršku od Kalmete do Enija!

Piše I.I.
1. ožujka 2022. - 11:32

Nakon što je Daniel Radeta, predsjednik gradskog odbora SDP-a, poslao Gradskom vijeću na glasanje Prijedlog zaključka kojim se Vladi RH predlaže darovanje nekretnine zgrade Doma županije Gradu Zadru, predsjednik županijskog odbora SDP-a, Jure Zubčić, sada poziva sve političke aktere - od HDZ-a do nezavisnih lista - da se ujedine i stanu u obranu interesa Grada.

- Kao politički predstavnici naših sugrađana osjećamo dužnost i obvezu reagirati na najavu o darovanju Doma županije Zadarskoj nadbiskupiji jer nam je svima cilj zastupati interese građanki i građana Zadra i Zadarske županije. Interes našeg grada nam je uvijek bio i bit će naš zajednički nazivnik koji zastupamo unatoč političkim razlikama. Ujedinjeni u stavu kako Dom županije treba biti otvoren građanima u svojoj javnoj, po mogućnosti kulturnoj funkciji, zahtijevamo od Vlade RH da donese odluku o darovanju nekretnine Gradu Zadru. Time bi omogućili da Grad Zadar upravlja nekretninom u samom srcu gradu i sukladno tome joj odredi javnu namjenu, kazao je Zubčić dodajući kako će inicijativu nakon prikupljenih potpisa poslati Vladi RH kako bi razmotrili odluku o darovanju Doma županije.

- Odgovornost svih nas u politici je da štitimo interese građana, a poglavito onih koji vrše izvršnu vlast. Zadarska javnost je složna da zgrada županije treba biti u kulturnoj funkciji našeg grada. Vrijeme je da pokažemo tko u politici djeluje u interesu grada i građana, zaključuje Zubčić koji je na formularu "peticije" naveo imena brojnih zadarskih političara, saborskih zastupnika, gradskih i županijskih vijećnika, među kojima su Božidar KalmetaŠime Erlić, Grozdana Perić, Rade Šimičević, Nikolina Baradić, Renata Sabljar Dračevac, Sabina Glasovac...  

18. srpanj 2024 01:18