StoryEditorOCM
KalelargaSVEČANOST U HOTELU HILTON U PODGORICI

Nagradu Dialogos doc. dr. sc. Nenadu Vertovšeku uručit će predsjednik Crne Gore Milo Đukanović

Piše M.K.
29. listopada 2018. - 22:30
nenad_vertovsek1-201015

Ovogodišnji laureat nagrade Dialogos za najbolju knjigu u regiji iz oblasti teorije i kulture medija u 2017. godini, koja se uručuje pod generalnim pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore, zadarski je novinar i doc. dr. sc. Nenad Vertovšek za knjigu „Noam Chomsky i kritika suvremenih masmedija“ - objavilo je u ponedjeljak više crnogorskih medija.

Na svečanosti tim povodom prisutnima će se obratiti predsjednik međunarodnog žirija nagrade, filozof medija, prof. dr. Sead Alić i laureat doc. dr. sc. Nenad Vertovšek. Nagradu ovogodišnjem dobitniku uručit će osobno predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Skupu će prisustvovati predstavnici akademsko-znanstvene zajednice, diplomatskog kora zemalja regije, državnih institucija iz oblasti obrazovanja, prosvjete, znanosti, kulture, umjetnosti te javnog života Crne Gore.
Peta po redu svečana dodjela nagrade Dialogos održat će se u utorak 30. listopada 2018. godine, s početkom u 18.30 sati u hotelu Hilton u Podgorici.

Suvremeni masmediji globalno i individualno izgrađuju misaona iskustva, stvaraju i ruše doživljaje, proizvode drugu stvarnost, ne samo virtualnu, onu što postaje „stvarna“ stvarnost. Noam Chomsky jedan je od izuzetnih kritičara „obećane zemlje“ unutar Interneta i svih vrsta medija, koja nam je, tvrde apologeti masmedija, sudbinski predodređeni. Mnogi dosadašnji putevi i putokazi u analizama Chomskog dobro su poznati, no trebalo je još dublje zagrabiti po granitnom i mramornom dnu medijskih rituala i obreda kako bi se razotkrilo i nešto još relativno neotkriveno, ali vrlo bitno za današnji masmedijski svijet i njegovu budućnost – rađanje novih oblika i metoda manipuliranja i zavođenja, dio je predgovora knjige koja je izašla u izdanju Golden marketinga – Tehnička knjiga.

Doc. dr. sc. Nenad Vertovšek na Filozofskom fakultetu u Zagrebu doktorirao je filozofiju na temu „Noam Chomsky i kritika suvremenih masmedija – proizvodnja slike stvarnosti i neophodnih iluzija“. Radio je kao profesionalni novinar preko 30 godina u različitim medijima, na radiju i televiziji, u tjednim i mjesečnim novinama, specijaliziranim u društvenim i ekonomskim pitanjima i događajima, poduzetništvu i menadžmentu. Koautor je četiri knjige – „Mediji i mladi“, „Mladi – odgoj za medije. Priručnik za stjecanje medijskih kompetencija“, „Deset dana bez ekrana“ i „Tamna strana ekrana“.

19. travanj 2024 19:58