StoryEditorOCM
KalelargaU PRITVORU JE

Nakon odvođenja svećenika vjernici u šoku: "Bio je iznimno fin i kulturan, za njega imamo samo riječi hvale"

Piše M. M.
17. rujna 2024. - 11:20

- Ne bih htio ništa komentirati jer prije svega apsolutno ništa ne znam. Čuo jesam da su ga pokupili prije obreda, a zašto, to ne znam. Sve što sam znam je na razini "rekla kazala",  zato ne želim komentirati niti ulaziti u to. Neka policija odradi svoje, nije na meni,  a ni na vama da zaključujemo- kazao nam je benkovački gradonačenik Tomislav Bulić nakon što je jutros objavljena vijest da su policijski službenici  u srijedu 11. rujna priveli don Darka Marušića, župnika u Perušiću Benkovačkom, zbog navodnih optužbi za seksualno uznemiravanje jedne 16-godišnjakinje.

Oko 15 sati dva policijska automobila zadarskih i šibenskih registarskih oznaka dovezla su se ispred lokalne crkve te je šestorica policajaca pretresla crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i župni ured don Darka Marušića. Odveli su ga pred šokiran vjernicima, dok se pripremao za posljednji ispraćaj jednog župaljina. Uz to,  oduzeli su mu dva kompjutora, laptop, mobitele i USB-ove.

U malom mjestu s jedva stotinjak stanovnika, nekoliko kilometara udaljenom od Benkovca, svi su još uvijek šokirani.

- Ja nemam nijedne ružne riječi za don Darka. Mlad i fin čovjek, iznimno kulturan, voljeli smo njegove propovijedi jer nikad nisu bile preduge već životne- kazala nam je Vedranka Pešut iz Perušića Benkovačkog. 

Zadarska nadbiskupija još se uvijek nije oglasila o cijelom slučaju. 

17. rujan 2024 11:23