StoryEditorOCM
KalelargaNEMA PONUDA

Ni treći natječaj nije donio sreću nekadašnjoj "Velebitskoj kraljici", Marune i dalje ostaju prazne...

Piše Iva Ivanac
2. ožujka 2023. - 15:50

Ni treći natječaj nije donio sreću nekadašnjoj "Velebitskoj kraljici" jer zainteresiranih za koncesiju nad odmorištem Marune koje se nalaze na autocesti A1 ni ovoga puta nije bilo.

- Do roka za dostavu ponuda za lokaciju odmorišta Marune na AC A1 Zagreb – Split – Dubrovnik nije pristigla niti jedna ponuda te će postupak biti poništen, odgovorili su iz Hrvatskih autocesta. 

Marune godinama zjape zapuštene, a HAC-u još uvijek nije pošlo za rukom pronaći onoga tko će se uhvatiti u koštac s ovim projektom.

Uvjeti trećeg natječaja bili su jednaki prethodnim natječajima. Budući koncesionar objekta od gotovo 2000 četvornih metara, Marune mora uzeti na rok od 25 godina i po početnoj cijeni od 5.521,02 eura mjesečno, što znači da će od odmorišta Marune HAC u četvrt stoljeća uprihoditi ukupno 12,5 milijuna kuna.

- Predmet nadmetanja je povjeravanje prava korištenja cestovnog zemljišta i nedovršenog pratećeg uslužnog objekta za dovršetak gradnje I. faze pratećeg uslužnog objekta ugostiteljsko-smještajnih sadržaja i obavljanje pratećih djelatnosti u svrhu pružanja usluga korisnicima autoceste te uklanjanje II. faze pratećeg uslužnog objekta na lokaciji odmorišta Marune, istaknuli su iz HAC-a.

Nakon što HAC pronađe zakupca, budućem će koncesionaru početi teći rok od godine i pol dana za dovršetak izgradnje I. faze objekta te početak obavljanja djelatnosti smještaja, trgovine i ugostiteljstva. Jedan dio objekta tako će se revitalizirati, a drugi dio objekta, u kojem se nalaze smještajni kapaciteti, otići će u zaborav.

- Dio objekta koji bi se uklanjao, odnosi se na dodatne smještajne kapacitete za koje nema interesa niti potrebe te čija izgradnja nije opravdana potražnjom korisnika autoceste. Dovršetak i održavanje navedenog djela objekta predstavljaju pretjeran i neopravdan trošak koji u konačnici nije isplativ te bi ponovno mogao dovesti do istih poslovnih problema u kakve je zapao investitor objekta te je nakon stečaja prestao postojati, pojasnili su iz HAC-a.

23. svibanj 2024 10:54