StoryEditorOCM
KalelargaRADOVI VRIJEDNI 1,6 MILIJUNA KUNA

Obnovljena ljekarna Jadran otvara vrata sredinom travnja, u rujnu postaje dežurna apoteka

Piše AVŠ
6. ožujka 2018. - 20:40
zd-ljekarna_antrax2310-desk_2

Najkasnije do sredine travnja, svoja vrata ponovno će se otvoriti apoteka "Jadran" na Relji. Zadrani će tako na Putu Murvice, nakon nekoliko desetljeća rada, na mjestu nekadašnje apoteke dobiti modernu i ušinkanu samoposlužnu ljekarnu.

No, to nije jedina novost koju ova, 1.6 milijuna kuna vrijedna, adaptacija donosi, jer će od rujna upravo obnovljeni "Jadran" postati dežurna apoteka za cijeli grad i županiju. Do sada su se u noćnom dežurstvu izmijenjivale dvije ljekarne na Poluotoku, "Centar" i "Donat". Božo Čolak, ravnatelj "Ljekarne Zadar", koja pod sobom ima sedam ljekarničkih jedinica, kaže kako je ovo sasvim prirodna i logična poslovna odluka s kojom su građani vrlo zadovoljni jer im će pristup dežurnoj apoteci biti puno lakši nego sada.

- Počevši samo od parkinga, pogotovo ljeti. Velika je razlika tražiti prazno mjesto na Poluotoku ili se parkirati odmah ispred apoteke. Također, uskoro se otvara nova Poliklinika na Relji, tamo je i Hitni prijem, i sasvim je prirodno da građani u neposrednoj blizini, u tom dijelu grada, mogu podignuti lijek umjesto da se moraju vraćati u apoteku na Poluotok. Izvan par ljetnih mjeseci, noću je Poluotok potpuno prazan, nema nigdje nikoga i da čovjeku slučajno pozli dok ide po lijek, nema mu tko pomoći. Činjenica je da se život zadnjih desetak godina izmjestio s Poluotoka i da su novi centri grada negdje drugdje. I mi iz "Ljekarne" tome se moramo prilagoditi i voditi računa o stanovnicima svih djelova grada i županije- kaže Čolak dodajući kako novi ustroj dežurstva neće krenuti odmah već najvjerojatnije od rujna.

- Za takav korak prvo trebamo donijeti službene odluke i poštovati proceduru jer je riječ o velikoj organizacijskoj promjeni. Najvažnije je da će građani na vrijeme biti o svemu obaviješteni i da su ovakvom odlukom zadovoljni- kaže Čolak.

"Jadran" je četvrtka apoteka u sastavu županijske ustanove Ljekarne Zadar koja je u potpunosti obnovljena i modernizirana zadnjih nekoliko godina. Kao i za ljekarne "Donat", "Centar" i "Varoš", projekt unutrašnjeg preuređenja radio je zadarski arhitekt Igor Pedišić. Kapacitet "Jadrana" sada će biti veći nego ranije, čime su i stvoreni svi preduvjeti ne samo za dežurstvo nego i za još jednu zadarsku samoposlužnu apoteku, model po kojemu su "Ljekarne Zadar" pioniri u Hrvatskoj.


 

06. svibanj 2024 05:24