StoryEditorOCM
KalelargaGUŽVE U ZADRU

Ne zaboravite na posebnu prometnu regulaciju zbog utrke Wings for Life World Run, evo koje će ceste i do kada biti zatvorene

Piše Zadarski.hr
7. svibnja 2023. - 08:37

Wings for Life World Run ovog vikenda će ponovo biti središnji sportski događaj u Zadru, gdje će u nedjelju biti održano jubilarno izdanje ove humanitarne utrke, s ciljem učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Postao je Wings for Life World Run kroz prethodno desetljeće jedna od najvažnijih trkačkih manifestacija u Hrvatskoj, a utrka je i ovaj put unaprijed rasprodana te će oko šest i pol tisuća natjecatelja biti na startu na Liburnskoj obali.

Za razliku od prošle godine kada je u jednom trenutku čak i padala tuča, ovaj put očekuje se lijepo vrijeme u Zadru i okolici. No, bit će i prilično vruće na stazi, s temperaturama oko 25 stupnjeva pa organizator apelira na sudionike utrke, kao i na sve koji će pratiti akciju uz samu rutu da ne zaborave unositi dovoljno tekućine u svoje tijelo.

Zbog održavanja utrke na snazi će biti posebna regulacija prometa. Očekuje se pojačan promet na cestama, kao i gužve u Zadru i oko njega. Policija će privremenu regulaciju započeti provoditi na poluotoku oko gradske jezgre, a kasnije i duž cijele trase utrke pa se građane moli za strpljenje, kao i za korištenje alternativnih prometnih pravaca.

Za sav promet na dan utrke 7. svibnja bit će zatvorena:

• Liburnska obala i Obala kralja Tomislava (od 09:30 do 14:00)

• Obala kralja Tomislava, Ulica Zrinsko Frankopanska, Put Murvice, Ulica dr. Franje Tuđmana, Ulica Ante Starčevića (od 12:30 do 14:30)

• Jadranska magistrala (od 12:50 do 14:30)

Također, važno je napomenuti da do ponedjeljka 8. svibnja neće biti moguće parkirati na Liburnskoj obali.

Organizator moli građane da prate stranicu PU zadarske, kao i stranice ostalih nadležnih tijela, kako bi na vrijeme saznali sve bitne informacije vezane uz regulaciju prometa te ostale promjene koje će biti na snazi u nedjelju, tijekom održavanja utrke.

25. travanj 2024 12:47