StoryEditorOCM
KalelargaPRIJETIO POLICAJCU

Pupić Bakrač dobio mjere zabrane približavanja Mršiću: može dobiti kaznu od 6 mjeseci do 5 godina zatvora! Presica sutra ispred Doma županije

Piše I.N.
29. ožujka 2023. - 09:33

Marko Pupić Bakrač je nakon ispitivanja u zadarskoj policiji pušten uz mjere opreza zabrane približavanja Bori Mršiću, zabrane uspostavljanja kontakta s oštećenikom te zabranom uhođenja ili uznemiravanja bivšeg šefa zadarske krim policije, doznajemo iz Općinskog državnog odvjetništva u Zadru.

- Dana 28. ožujka 2023. u službi dežurstva ispitan je 55-godišnji državljanin Republike Hrvatske zbog kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 1. Kaznenog zakona, a nakon što je redarstvena vlast provela izvide po kaznenoj prijavi oštećenika hrvatskog državljanina koja je podnesena ovom državnom odvjetništvu - navodi se iz ODO-a.

Naime, Mršić je Pupića Bakrača kazneno prijavio za prijetnju u petak 24. ožujka izravno ODO-u. Prijavio ga je za stavak 3., dakle za kazneno djelo prema službenoj osobi, što znači da je ODO preuzelo kazneni progon. Za takva djela propisana kazna je od šest mjeseci do pet godina zatvora.   

- Osumnjičeniku se stavlja na teret da je dana 9. ožujka 2023. u Zadru, na jednoj društvenoj mreži na svom javno dostupnom profilu, s ciljem da uplaši i uznemiri oštećenika policijskog službenika objavio fotografiju istog i napisao riječi prijetnje koje su kod istog izazvale osjećaj uznemirenosti. 

Nakon provedene dokazne radnje ispitivanja osumnjičenika doneseno je rješenje kojim su prema istome naložene mjere opreza iz čl. 98. st. 2. toč. 4., 5. i 9. Zakona o kaznenom postupku - izvijestili su iz ODO-a u Zadru.

Iz PU zadarske u srijedu su izvjestili da su policijski službenici PU zadarske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u Zadru dovršili kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi.

"Naime, sumnjiči ga se da je 51-godišnjem hrvatskom državljaninu uputio prijetnje koje su kod oštećenog izazvale uznemirenost te strah i bojazan za osobnu sigurnost i sigurnost njegove obitelji.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 55-godišnjaka je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st.3. u svezi čl.1. Kaznenog zakona RH, nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske" navode iz policije.

Marko Pupić Bakrač najavio je konferenciju za novinare sutra ujutro u 9 sati ispred Doma županije. 

08. svibanj 2024 16:41