StoryEditorOCM
KalelargaSTANI PA ČEKAJ

Radna skupina Centra za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade još nije definirala čime bi se buduća ustanova zapravo trebala baviti!

Piše Iva Ivanac
14. veljače 2024. - 17:27

Radna skupina Centra za suvremenu umjetnost kulturu i mlade održala je još jedan sastanak. Ovoga puta članovi radne skupine ponovno su raspravljali o djelatnostima budućeg Centra iako su one već odavno definirane i za njih je dobivena suglasnost Ministarstva kulture.

- Dvije udruge koje se bave mladima, CINAZ i Prizma, žele nadopuniti djelatnosti centra. Uz to, predstavnica Grada također želi odluku nadopuniti s dvije nove djelatnosti kulturno umjetničkim amaterizmom i razvojem otoke, ekologije i baštine. Djelatnosti koje su predložile udruge koje se bave s mladima su jednim dijelom već obuhvaćene u predloženim djelatnostima, ali u puno širem kontekstu te su oni željeli te stvari precizirati, ističe koordinator radne skupine i predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić koji vjeruje kako će se za dva tjedna konačno definirati djelatnosti budućeg Centra.

- Nakon što raspravimo i definiramo djelatnosti ponovno ih moramo uputiti Ministarstvu kulture na odobravanje, a konačnu odluku o osnivanju ustanove donosi Gradsko vijeće, govori Vučetić koji će Gradu predložiti da, ako Zadar do tada ne dobije proračun, financijska sredstva za ustanovu planiraju u trećem kvartalu tehničkog proračuna.

- Ne vidim da bi to Gradu predstavljalo problem, pogotovo zato što je ovo već započeta aktivnost, a uz to su se prepuštanjem Znanstvene knjižnice Sveučilištu u Zadru u proračunu "oslobodila" neka sredstva, kazao je Vučetić dodajući kako će se idući sastanak održati za dva tjedna kada bi članovi radne skupine trebali posjetiti Centar za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade. 

Podsjetimo kako radnu skupinu čine Rina Dože-Marinić, koja je savjetnica za kulturu i tehničku kulturu u Upravnom odjelu za kulturu i šport Grada Zadra, ali i osam predstavnika zadarskih udruga: Marija Živković (Zajednica tehničke kulture Zadarske županije), Maja Šimić (Udruga Dragon teatar Zadar), Mario Županović (Platforma samostalnih umjetnika i organizacija u kulturnoj sceni), Morana Rogić Vihar (Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ), Silvestar Petrov (Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti PRIZMA), Iva Župan (Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Svjetlo Zadar), Andrej Fric (Zajednica udruga Centar nezavisne kulture) i Vinko Radovčić (Drama plus Zadar). 

29. travanj 2024 06:12