StoryEditorOCM
KalelargaNEMA KRAJA

Stanar Sutomiške ulice opet očajan: fratri prodali zemljište, novi vlasnici sad ne daju asfaltirati nogostup, tvrde da je to njihov teren!

Piše M.K.
15. rujna 2023. - 14:42

Opet problemi sa Sutomiškom ulicom. Radovi na aglomeraciji u dužini od 200 metara trajali su 15 mjeseci i posao bi se konačno trebao privesti kraju, ali jučer opet šok. Problem je nogostup u ulici. Stanar Budimir Šoda koji se već javljao zbog problema sa Sutomiškom ulicom kaže kako su franjevci iz Samostana sv. Pavla Pustinjaka, s otočića Galevca (Školjića), prodali svoje zemljište u toj ulici koje su dobili u zamjenu s Gradom Zadrom i novi vlasnici iz Zagreba sada ograđuju dio kolnika na kojemu bi trebao biti nogostup pokušavajući zabraniti asfaltiranje!

- Grad je to napravio uz prometnicu prije 20 godina, a sad se ograđuje odnosno zabranjuje asfaltirati. To nam je sad jako bitno jer izvođači žele završiti radove, a jučer su se pojavili novi vlasnici koji interveniraju i kažu da ne daju, da je to njihova zemlja. Koliko znamo fratri su to prodali za dva milijuna eura prije šest mjeseci i druga će isplata biti u prosincu, a neka zagrebačka tvrtka vjerojatno tamo namjerava graditi stanove za što će sportsko-rekreativna zona postati stambeno-poslovna. Radovi su danas praktički pri kraju, ali izvođači Ludwig Pfeiffer to ne mogu završiti u ponedjeljak jer su ih novi vlasnici zvali da to ne smiju asfaltirati. A ugrađeno je europskih sredstva 250 tisuća eura u 26 specijalnih sifona za oborinske vode koja tamo radi velike probleme. Grad nije voljan financirati nekoliko tisuća eura i postaviti rubnike kojima bi vodu slili tamo gdje joj je mjesto. Vidi li deset inženjera, od Grge Peronje iz Odvodnje do ostalih, problem? Pfeiffer koji je plaćen za to ne završava fazu već ostavlja neriješeno. Kad se postavi druga faza asfalta nećemo riješiti pitanje oborinskih voda. Još su prije franjevci postavili 50 metalnih stupova na ulicu, pa su ih građani skinuli. Sad se opet sve ponavlja. A ovo nam je bila prilika da riješimo problem kanalizacije, oborinskih voda i nogostupa u toj ulici – upozorava Šoda.

Direktor Odvodnje Grgo Peronja kazao je samo kratko kako će izvođači raditi prema projektu.

- Kako je prema projektu gdje su riješena imovinsko-pravna pitanja određeno, tako će izvođač napraviti. Mi ne možemo napamet raditi kroz tuđe terene – kazao je Peronja ne ulazeći u detalje nastalog spora u Sutomiškoj ulici.

16. rujan 2024 06:24