StoryEditorOCM
KalelargaDEFINITIVNO ODLUČENO: JEDNA LJEKARNA ODLAZI SA POLUOTOKA

U cijelom Zadru gradske ljekarne, uz „Jadran“, postoje samo na Bokanjcu i na Putu Petrića, sada će još jedan kvart dobiti novu!

Piše L.B.
30. svibnja 2019. - 22:20
Apoteka Otvaranje -0001

- „Ljekarna Zadar“ je u prošloj godini ostvarila višak prihoda, radi se o iznosu od 140 tisuća kuna, te će se taj novac utrošiti za adaptaciju stana u prizemlju ljekarničke jedinice „Preko“ na otoku Ugljanu - ustvrdio je ravnatelj ove županijske ustanove Božo Čolak.

On je, govoreći u županijskoj vijećnici o financijskom poslovanju „Ljekarni Zadar“, u čijem je sastavu sedam ljekarni, ustvrdio da je odluka o iseljenju jedne od tri postojeće ljekarne sa Poluotoka čvrsta i neminovna.

- Poznato je da će u dogledno vrijeme Poluotok napustiti brojne ustanove, među kojima HZZO i HZMO. S druge strane, Zadar se širi, imamo dijelove grada, cijele četvrti, koje nisu pokrivene ni sa jednom ljekarnom. Tako ne možemo poslovati. Znamo što se događa s Poluotokom sa kojega ljudi iseljavaju, ali u tom dijelu ja sam nemoćan. „Ljekarne Zadar“ ne stvaraju gubitke, ulaganjem u preuređenja kojima su neke ljekarne postale samoposlužnog tipa uvelike smo popravili kvalitetu usluge, ali i financijski saldo ustanove – kazao je Čolak.

U „Ljekarnama Zadar“ zaposleno je 26 magistra farmacije i 13 farmaceutskih tehničara. Uz ostalo osoblje, u sedam objekata zaposleno je ukupno 56 djelatnika.

U radove na adaptaciji ljekarne „Jadran“ na Putu Murvice, koja je preuzela i noćno dežurstvo, uloženo je gotovo dva milijuna kuna. Uz „Jadran“, te tri objekta na Poluotoku, cijeli grad pokriven je sa samo dvije ljekarne, koje se nalaze na Putu Petrića i na Bokanjcu. Posljednja ljekarna od spomenutih sedam nalazi se u Preku.

- U deset godina Zadar se bitno promijenio i nužno je formirati još jednu ljekarnu, iako ne znam u ovom trenutku gdje će to biti. Želimo da investicijska ulaganja budu što manja. S Poluotoka će otići ljekarna, to je odlučeno, uostalom, radi se o gradskom prostoru za koji plaćamo najam – zaključio je Čolak.

02. svibanj 2024 06:10