StoryEditorOCM
KalelargaDVA NA DVA

Zubčić i Radeta odgovaraju Kalmeti i Erliću na Dom županije: "Zar zaista birate izdati Zadar?!"

Piše Zadarski.hr
2. ožujka 2022. - 10:53

Predsjednik ŽO SDP-a Jure Zubčić i predsjednik GO-a SDP-a Daniel Radeta poslali su priopćenje u kojem odgovaraju na izjave Predsjedniku ŽO HDZ-a Božidaru Kalmeti i predsjedniku GO HDZ-a Šimi Erliću. Kalmeta i Erlić su u utorak za Zadarski.hr izjavili kako neće potpisati peticiju kojom bi se osnažio prijedlog upućen Gradskom vijeću, a to je da se od Vlade RH zatraži da Dom županije umjesto Zadarskoj nadbiskupiji daruju Gradu Zadru. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Ideja iza naše inicijative je bila ujediniti sve nas, Zadranke i Zadrane, u onome što nas spaja, a to je interes Zadra. Većina političkih aktera je pokazala da je interes Zadra iznad svih naših razlika i na tome im zahvaljujemo.

Nažalost, oni koji imaju najsnažniji utjecaj na donositelje odluke, Vladu RH, su odlučili staviti vlastitu taštinu i stranački interes iznad Zadra.

Borba za zadarski interes se upravo odvija oko namjene najvrjednijeg zadarskog prostora. Što se promijenilo od 16-og veljače kad je predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta na prijedlog da u Dom Županije useli glazbena škola rekao: ”Dižem obje ruke za to”?

Od obje ruke u zraku za glazbenu školu nije ostala niti jedna ruka slobodna za staviti potpis na inicijativu za koju tvrdi da se zalaže. Svi ostali dionici potpisuju ono što govore dok HDZ političku slabost naspram političkog Zagreba iskazuje napadanjem inicijative do koje je stalo većini Zadranki i Zadrana.

Ostat će u povijesti zabilježeno tko je na ovako važnom pitanju bio na pravoj strani obrane javnog interesa Zadra. Zar zaista birate izdati Zadar?

SDP Zadarske županije, Jure Zubčić

SDP Grada Zadra, Daniel Radeta

22. lipanj 2024 04:11