StoryEditorOCM
RegionalPRIPREME ZA ČUVENU ZIMSKU SKIJAŠKU FEŠTU NA OTOKU U PUNOM SU ZAMAHU

Na „Išku kraljicu" dolaze Austrijanci, Slovenci, Česi, pa čak i mađarski jedriličari

Piše Zadarski.hr
3. prosinca 2019. - 16:03
iska_kraljica30-221218

Pripreme ne samo da su u punom zamahu, nego bi adventska skijaška fešta na otoku Ižu, čuvena „Iška kraljica", već sljedećeg tjedna mogla početi. Takav razvoj situacije jedan od koordinatora organizacije iške snježne i adventske fešte, Borut Gatara, drži – perfektnim., objavili su iz Turističke zajednice Grada Zadra. 
- Organizacijski bi je zaista mogli održati već sljedeći tjedan, što znači kako sve ide po planu. Ove smo godine događaj podignuli na još veću razinu, naročito kada govorimo o medijskoj pozornosti i marketinškoj kampanji, pa za dolazak na Veli Iž postoji veliki interes - kaže Gatara. To znači kako će 21. prosinca prema Ižu krenuti najvjerojatnije oko tisuću i pol do dvije tisuće ljudi iz Zadra, cijele Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Češke, a to je najtanja procjena kada govorimo o posjetiteljima iz inozemstva.
- Imamo najavljene dolaske iz Slovenije, Austrije i Češke, pa čak i skupinu od pedesetak Mađara koji će doći s jedrilicama, no lista još nije zaključena. Svoj je dolazak najavio i gradonačelnik Absdorfa Franz Dam, austrijskog gradića s kojim Veli Iž ima uspostavljene prijateljske odnose. Očekujemo pravu feštu i promociju otoka Iža - dodaje Gatara napominjući kako su puni doprinos događaju koji organizira Mjesni odbor Velog Iža, dali Grad Zadar, austrijski grad prijatelj Absdorf, HEP, Apartmani.hr te zadarska gradska i županijska turistička zajednica. Skijaški vikend „Iške kraljice" počinje u subotu 21. prosinca u 11 sati, kada na otok trajektom stiže oko 90 tona prirodnog domaćeg snijega s Velebita po kojemu će sanjkati i skijati natjecatelji. Postavljanje staze počet će oko 12:30 sati, po kojoj će ove godine sanjkati djeca i mladi od 6 do 12 godina te pokušati doći do pobjedničkog postolja i glavnih nagrada. Dječja će utrka „Iška princeza & Iški princ" startati u 17:30, dok će utrka za odrasle „Iška kraljica" početi u 19 sati.
- Prvi put ove godine imamo utrku za najmlađe, pa ćemo djecu i njihove roditelje voziti brodom na otok Iž, a nakon utrke nazad u Zadar - kaže Gatara za utrku koju će sponzorirati Apartmanija.hr, dok je skijaška utrka za odrasle pod sponzorskom paskom HEP-a. Spektakl „Iške kraljice", napominje Gatara, najvjerojatnije će se u suradnji s gradskim TZ-om moći pratiti u live streamu na LED ekranu Adventa u Zadru na Trgu Petra Zoranića.    

Nagrade su lopate za sanjkanje
Svi koji se prijave na utrku „Iška princeza & Iški princ", a to je utrka za djecu i mlade u dobi od 6 do 12 godina, dobit će u trajno vlasništvo lopatu za sanjkanje, odnosno rekvizit kojega će koristiti za utrku. Budući princeza i princ Iža dobit će i neke druge lijepe nagrade, najavljuju organizatori. Važno je napomenuti kako za svu djecu i roditelje vozi posebna brodska linija iz Zadra, s povratkom u Zadar nakon utrke.

Program vodi Mario Petreković, svira Showtime
„Išku kraljicu" vodit će Mario Petreković, proslavljeni voditelj svih mogućih događaja za djecu, odrasle i seniore, dok će atmosferu podizati i sve posjetitelje svojom glazbom uveseljavati Showtime band. Svi prihodi od „Iške kraljice" idu za opremanje iške osnovne škole.

 

 

29. svibanj 2023 23:56