StoryEditorOCM
Zadar plusIŠKA KRALJICA MIJENJA SAMO DATUM, ZABAVA OSTAJE

Siječanjsku depresiju prekinut ćemo najzabavnijom skijaškom utrkom u zemlji!

Piše Matea Gugić
16. prosinca 2019. - 20:31
iska_kraljica35-221218

‘Iška kraljica’ odgađa se za siječanj!

Potvrdili su to organizatori na konferenciji za medije, kazavši kako je najveći problem snijeg. Odnosno, manjak snijega.

- Sniga nema ni za lik! Nigdi u Hrvatskoj, ali ni u Europi. Odgađaju se i velike utrke, kao što su Maribor i Kranjska gora, tako da smo i mi bili prisiljeni. Odluka je pala doslovno sat vremena prije ove konferencije. Nije ju bilo jednostavno donijeti, ali mislim da je tako najbolje - rekao je idejni začetnik ove jedine otočne skijaške utrke Siniša Kulišić, ističući kako bi idealan datum za treću po redu “Išku kraljicu” bio oko 25. siječnja.

Dobra strana odgode

Kako su naglasili iz organizacije, cijeli program ostaje isti, u originalnom obliku. Predviđeno je sto natjecatelja na stazi dugoj 68 metara. Uvodit će se dodatne trajektne linije baš kao i prošle godine, a i hoteli i privatni smještaj već su spremi za mnogobrojne goste, kako domaće, Zadrane, tako i strane, uglavnom Slovence i Mađare.

- I Wimbledon se zbog kiše nekad otkaže! Gledajte, ovo odgađanje može biti i dobra stvar za našu “Išku kraljicu” jer smo svi mi dosta nervozni za vrijeme ovih blagdana oko Božića, Nove godine, a i zbog organizacije obiteljskih ručkova te kupovanja darova. Možda je idealno da prekinemo tu “siječanjsku depresiju” ovom najzabavnijom skijaškom utrkom u zemlji - naglasio je Kulišić, a “katica za sve” Borut Gatara rekao je kako se prolongiranjem programa može samo poboljšati organizacijsku stranu utrke.

- Možda nam i padnu na pamet neke nove ideje! Imamo mjesec dana da dovedemo sve na zavidnu razinu organizacije. Bili smo mi spremi i za ovu subotu, ali s obzirom na to da najavljuju jako jugo i kišu, zaista ne bi imalo smisla na silu odraditi utrku, ionako bi nam se sve otopilo, ako bi uopće i došli do kakvog snijega - rekao je Borut uz osmijeh, pokazujući na dvije tegle pune leda.
- Ovo je sav snijeg koji su uspjeli nabaviti! Ha-ha! Tako da se nadamo da će zima u novoj 2020. godini biti hladnija i da će biti snježnih padalina - priznao je Borut.

Promocija Županije

Glasnogovornica utrke Anamarija Portada otkrila je još jednu novost koju su ove godine, za treću “Išku kraljicu”, uveli kako bi razveselili one najmlađe sportaše.

- Uz utrku za odrasle, organizira se i sanjkaška utrka za djecu “Iška princeza i Iški princ”. Znamo da sva djeca, pogotovo iz ovih krajeva, jedva čekaju osjetiti zimske radosti. Fond nagrada je zaista bogat, ali to vam nećemo otkriti, nek se djeca iznenade - rekla je uz osmijeh Portada te dodala kako će se dječja utrka održati u 17.30 sati, a bit će i poseban brod koji će na Iž svu prijavljenu djecu voziti s Poluotoka.

Ove godine, kao jedan od novih partnera i sponzora je i TZ Zadarske županije. Direktorica Mihaela Kadija priznala je kako je uvjerena da su, kao i ona, svi mislili da će “Iška kraljica” biti samo zabava za jednu godinu.

- Kad eto nas već u trećoj! Žao mi je, vjerujem kao i svima, što se zbog vremena morala otkazati ovogodišnja utrka, ali želim puno uspjeha da ova nova, siječanjska, bude još uspješnija. Možda bude i prilike da se nešto novo nauči ili da se potvrde neke stare stvari. Jako mi je drago da se ova priča zaista uozbiljila i nama je, kao županijskom TZ-u, u podršci “Iške kraljice”, manje bitno što smo mi sponzori, već je važno da imamo ovakva događanja u zadarskoj regiji jer ona jačaju naš brend i govore da se kod nas zaista može reći DA svemu! - naglasila je Kadija, dodavši da je ova manifestacija sama po sebi fantastična jer se skija usred zime na jednom malom, šarmantnom otočiću.

- Takva događanja, koja izlaze iz standardnih okvira, nama trebaju! Iz ovoga možemo napraviti promotivno veliku stvar za Zadarsku županiju te se nadam da ćemo nastaviti našu suradnju i idućih godina – zaključila je Kadija.

27. travanj 2024 07:01