StoryEditorOCM
SportSVETA NEDELJA

Na Državnom prvenstvu u ciklokrosu 2022. uspješni članovi Biciklističkog kluba Zadar - iako su uvjeti za vožnju bili teški, pale su medalje

Piše Ivica GJERGJA
20. siječnja 2022. - 10:58

U Svetoj Nedelji prije nekoliko dana održano je Državno prvenstvo u ciklokrosu, a gdje su se natjecale sve kategorije. Uvjeti za vožnju bili su teški, a temperatura minus pet stupnjeva Celzija.

Zadarski biciklistički klub  predstavljalo je ukupno sedam natjecatelja. U kategoriji do 15 g. Ivan Kokić bio je brončani, kadetkinje Marta Serapiglia i Ema Vujasin zauzele su drugo i treće mjesto.

U svom prvom nastupu za BK Zadar, Robert Buterin stigao je do srebrnog odličja među veteranima C. Kod kadeta Roko Šintić se nakon bušenja gume u prvom krugu uspio probiti do četvrtog mjesta, dok je Luka Škara nakon što je kao vodeći ušao u zadnji krug utrke, morao odustati zbog tehničkog kvara na biciklu.

U kategoriji juniora plasman na šesto mjesto ostvario je Vinko Bulum kojemu je ovo također bio prvi službeni nastup u dresu Bk Zadar. Bivši biciklist BK Zadar Nicolas Gojković, koji sada vozi za klub iz Bergama u kategoriji  juniora, osvojio je brončano odličje.

- Što vam reći nego da smo svi skupa zadovoljni kako su naši članovi vozili u jako teškim uvjetima i na minus pet. Bilo je za naše bicikliste teško jer nisu naučili na tako što. Zaslužuju sve čestitke. Također se iskazao i naš bivši junior koji je sad u Bergamu, a osvojio je broncu, kazao nam je predsjednik BK Zadar, Božo Kotlar.

05. svibanj 2024 03:28