StoryEditorOCM
SportASK ZADAR

Na natjecanju u Međimurju Zadrani osvojili tri medalje, tri četvrta mjesta, a postigli su i nekoliko novih osobnih i klupskih rekorda

Piše IG
23. lipnja 2024. - 11:11

U Čakovcu je u organizaciji AK Međimurje održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe juniore i juniorke. Na njemu je nastupili i šestero članova Atletskog sportskog kluba Zadar postigavši zapažene rezultate.

Zadrani su osvojili tri medalje jednu srebrenu i dvije brončane, tri četvrta mjesta postigavši pri tome nekoliko novih osobnih i klupskih rekorda.

Tako je u konkurenciji mlađih juniorki na 100 m kadetkinja Karla Žilić je izborila nastup u finalu osvojivši na kraju zapaženo četvrto mjesto s rezultatom 12, 86 sekundi, dok je u istoj disciplini mlađa kadetkinja Natali Barišić osvojila deseto mjesto s 13,19 sekundi. U skoku u dalj nastupile su dvije članice Ask- a Zadar, Luna Mandić je osvojila šesto mjesto s rezultatom 5,45 m (osobni rekord), a Karla Žilić je osvojila četvrto mjesto s odličnih 5,63 m. U skoku u vis mlađa kadetkinja Natali Barišić je priredila ugodno iznenađenje osvojivši treće mjesto i brončanu medalju preskočivši visinu od 1,55 m, a Karla Žilić je osvojila šesto mjesto s rezultatom 1,55 m. Tamara Jurešić je nastupila u troskoku i s rezultatom od 11,98 m osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju. U konkurenciji mlađih juniora Emilio Pucar je na 400 m prepone osvojio treće mjesto i brončanu medalju u vremenu 57,08 sekundi (osobni, i klupski rekord za mlađe juniore), na 400 m Emilio je osvojio sedmo mjesto s rezultatom 52,84 sekunde (osobni rekord), a u troskoku je s rezultatom 12,25 m osvojio četvrto mjesto. Marta Marinović nažalost zbog ozljede nije uspjela završiti utrku na 400 m.

Odžaković u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske!

Lijepo priznanje za Anitu Odžaković i ASK Zadar iz atletske juniorske reprezentacije Hrvatske. Naime, Anita će se natjecat u dvije bacačke discipline i to u bacanju kugle (4 kg) i bacanje koplja (600 g), a vikend će nastupiti u Češkom gradu Brunu na međunarodnom atletskom susretu juniorskih reprezentacija Češke, Slovačke, Mađarske, Poljske i Hrvatske.

23. lipanj 2024 11:11