StoryEditorOCM
SportPRESLATKI SU

Na natjecanju u Splitu nastupili i najmlađi članovi TKD Plovanija koji ostvarili su odlične rezultate

Piše Ivica GJERGJA
28. studenog 2023. - 21:02

U organizaciji Taekwondo kluba Marjan iz Splita nastupili su i članovi TKD Plovanije u konkurenciji kick, mlađi Kadeta i juniora. Ovo je bilo prvo natjecanje gdje su iz Kluba ključili najmlađe natjecatelje u kick-u. Tako su Lara Strsoglavec, Benjamin Brkljača, Viktoria Čačić, Mia Milić i Manuela Paić ostvarili izvrsne rezultate i u konkurenciji djevojčica izborili 2. ekipno mjesto što je velik rezultat obzirom na konkurenciju koja je vladala na Kupu. S natjecanja smo se vratili sa 7 medalja, od čega 2 zlata, 3 srebra i 2 bronce.

Kada se uzme pojedinačan uspjeh on je sljedeći: Lara Strsoglavec osvojila srebro (2. mjesto), Benjamin Brkljača srebro (2 mjesto), Viktoria Čačić zlato (prvo mjesto), Mia Milić broncu (treće mjesto) te Manuela Paić je za 4 boda razlike izgubila ulazak u polufinale, no mora se reći da su joj borbe prije polufinala bile jako dobre.

U konkurenciji mlađih kadetkinja -33 kg Leona Lleshi nastupila je u A konkurenciji do crnog pojasa, zaustavljena je borbu prije polufinala. Mlađi Kadeti -51 kg Maks Baraba u polufinalu slavio je pobjedom, no zbog ozljede nije uspio nastupiti u finalnoj borbi te je tako osvojio drugo mjesto (srebro). Juniorka -55 kg Nika Kulaš u jednoj od najtežih kategorija zasjela je na 3. mjesto i osvojila broncu. Juniori -68 kg Šime Buovac u finalnoj borbi osvojio je zlato.

- Rezultatima smo zadovoljni kako naših najmlađih natjecatelja tako i starijih jer je ovo natjecanje A klase i jedno je od najtežih. Ovdje bi istakao kako mi kao treneri našim najmlađim sportašima pristupamo pažljivo u skladu s njihovom dobi i razvojnim fazama. Naglasak rada tako uvijek stavljamo na zabavu, učenje i razvojne vještine, a ne isključivo na rezultate. Naši treneri i roditelji su tako velika podrška djeci, bez obzira na rezultate natjecanja. Ovog puta rezultati su bili i bolji od očekivanih, kazao nam je trener TKD Plovanije Antonio Čačić.

Iduće natjecanje na kojem će nastupiti članovi TKD Plovanije je sljedeći vikend u Širokom Brijegu u BIH, te odmah nakon toga na natjecanje u Zagreb na Maksimir KUP gdje će uz većeg uzrasta i najmlađi imat priliku ponovno nastupiti.

19. rujan 2024 03:37