StoryEditorOCM
SportTAEKWONDO PLOVANIJA

Prije godinu dana u klub su uveli forme. Sada su u toj disciplini izborili državno polufinale

Piše Piše Ivica Nevešćanin
20. veljače 2024. - 12:31

Taekwondo klub Plovanija nastupila je sa sedam članova na Državnom prvenstvu u konkurenciji formi. Forma - korejski pomsae - je simulacija borbe sa zamišljenim protivnikom, a sastoji se od točno zadanih elemenata blokada i udaraca, njihovog redoslijeda i smjera kretanja. Nastupili su Stella Frleta, Rudolf Stura, Nandor Nagyvari, Nika Zelić, Antonio Dellavia, Mia Selin i Lucia Ražnjević.

Iako ni jedan član Plovanije nije osvojio odličje, u klubu su ponosni na njihova postignuća, s obzirom na to da su ovu disciplinu u klub uveli tek prije godinu dana. Broj njihovih predstavnika od prošle godine se utrostručio.

Ove godine su predstavnike imali u svim uzrasnim kategorijama: mlađim kadetima, kadetima, juniorima i seniorima, a što je dodatna potvrda kvalitete rada u klubu. U svim kategorijama u kojima su se natjecali njihovi članovi imali su veliku konkurenciju, a za ulazak u prvih osam (odnosno u polufinale) izborili su svi njihovi natjecatelji.

- U kratkom vremenu za ovu disciplinu odradili smo iznimno težak posao te i dalje nastavljamo s radom kako bi do idućeg prvenstva uz još veću brojčanost natjecatelja ostvarili i još bolje plasmane. Poslije Državnog prvenstva slijedi nam natjecanje u Splitu gdje će se tehničarima (natjecateljima u formama) pridružiti naši borci i najmlađi članovi u kicku, a ne sumnjamo u pozitivan ishod i odlične rezultate, kazao je trener TKD Plovanije Antonio Čačić.

19. rujan 2024 03:42