StoryEditorOCM
SportREPREZENTATIVAC

"Prva šaka" Zadra, Petar Krešimir Knežević, odlazi u Budvu na Europsko prvenstvo seniora

Piše Ivica GJERGJA
8. studenog 2023. - 14:19

Hrvatski boksački savez odredio je reprezentaciju za Europsko prvenstvo seniora i seniorki do 22 godine, koje će od 10. do 20. studenoga 2023. godine održati u Budvi.

Hrvatsku će na Europskom prvenstvu U-22 predstavljati 11 reprezentativaca (10 boksača i jedna boksačica).

U ženskoj konkurenciji nastupit će olimpijka Nikolina Ćaćić koja će u Budvi braniti naslov viceprvakinje Europe do 22 godine osvojen lani na EP-u Poreču.

Među reprezentativcima Hrvatske nalazi se i Zadranin, trenutno na studiju u Zagrebu, Petar Krešimir Knežević (71 kg) iz Svetog Donata.

Evo svih sudionika u reprezentaciji Hrvattske za nastup u U-22 u Budvi:

54 kg: Vide Prkačin (Joker Split), 60 kg: Patrik Licul (Pula),

63,5 kg: Marin Jelačić (Pauk Split), 67 kg: Fabijan Tomkić (Nokaut Zagreb),

71 kg: Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar)

75 kg: Gabriel Debanić (Leona Zagreb), 80 kg: Antonio Grabić (Leonardo Zagreb), 86 kg: Petar Leskur (Grom Split), 92 kg: Jan Morović (Torcida Split), 92+kg: Ilija Čubić (Lokomotiva Zagreb).

Žene – 54 kg: Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)

Reprezentaciju će na Europskom prvenstvu voditi izbornik seniora do 22 godine Danijel Vekić, koordinator nacionalnih selekcija Franjo Kristić i trener Dražen Burić.

Što se tiče Zadranina Petra Krešimira Kneževića on odlazi na EP u Budvi, a nakon sjajnih izvedbi ove godine: od dvostruke seniorske krune, osvajanja medalje na beogradskom pobjedniku do odličnog rezultata na Europskim igrama u Krakovu, zadarski mladi reprezentativac ušao je u top 10 europskih boksača u najbrojnijoj kategoriji 71 kg.

Nakon izvrsno odrađenog seniorskog turnira početkom listopada, Zadranina protiv prvaka Mađarske čeka možda i najveći izazov ove godine. U Budvi će u konkurenciji od čak 38 europskih zemalja predstavljati naš grad i hrvatsku reprezentaciju. Krešo je ove godine odradio 15-ak mečeva na najboljoj razini uz svojeg trenera Maria Preskara.

- S dobrim pripremama i sparinzima koje je Krešo odradio svakako će konkurirati za sam vrh Europskog prvenstva. Uz podršku Hrvatskog boksačkog saveza, a posebno Bona Bošnjaka, uvjereni smo da će „prva šaka“ Zadra kao i mnogo puta do sada opravdati svoje reprezentativne obveze i s ponosom nositi hrvatski dres. Nakon EP-a, BK Sveti Donat sudjeluje na međunarodnom turniru Grand prix Zagreba, sa čim će završiti najuspješniju natjecateljsku godinu do sada, kazali su nam u klubu.

Pred put Petar Krešimir Knežević nam je kratko kazao:

- Spreman sam i mogu obećati da ću dati sve od sebe. Konkurencija je jaka, ali ta činjenica me potiče da budem što bolji. 

Hrvatska selekcija u Budvu će otputovati u petak, 10. studenoga 2023. iz Zagreba.

07. svibanj 2024 08:56