StoryEditorOCM
SportHNK PRIMORAC

Trener Marko Moravčić nakon 25. kola: Dolazi vrijeme naših pobjeda!

Piše Ivica GJERGJA
5. travnja 2022. - 21:11

Posljednje kolo Treće HNL-Jug igrači HNK Primorca odigrali su s OSK-om u Otoku kod Sinja i porazili domaćina 3:1. Prva violina u polju bio je napadač Nikola Marić, koji se po jednom portalu nalazi na drugom mjestu najboljih igrača ove lige, a na utakmici je zabio dva gola od kojih je jedan bio pravi eurogol!

- Nikola kada je „svoj“ i unutra igre je paklen, nemoguće ga je zadržati: Jako dobro se zna snaći u kaznenom prostoru i u napadačkoj akciji, zabiti gol, donijeti prevagu, izigrati suparničkog obrambenog igrača i time donijeti pozitivu svom klubu. Njega je milina gledati u igri, a treba ga i razumjeti u igri u jednostavnosti, kaže nam za Nikolu jedan njegov suigrač.

I u pravu je, Nikolu je milina gledati kako igra, a to je postigao i postiže zahvaljujući svom znanju nogometa, ali i treneru Marku Moravčiću koji ga je oslobodio stega, dao mu slobodu igre koja dolazi do izražaja zabijajući zgoditke. Trenutno je prvi strijelac kluba s 11 postignutih gol. 

- Dobro smo ih prije susreta „skenirali“ vidjeli njihove dobre i slabije točke na koje smo „udarili“ i evo pala su tri zgoditka za našu pobjedu. Nakon malog pada u igri u dva susreta, očigledno je da se dižemo, da na terenu moji dečki daju sve od sebe i kada se to spoji sa znanjem kojeg imaju - rezultat je tu, a što će biti i ubuduće jer to vidim u njihovu radu na treninzima, kazuje nam trener Marko Moravčić.

 

04. svibanj 2024 09:32