StoryEditorOCM
SportSPORTSKO IME DALMACIJE

Zadrani jednoglasno za Šimu i Igora, no tu su i druga imena...

7. prosinca 2016. - 19:36
sime-igor

U Zadru se osobito cijeni izbor čitatelja "Slobodne Dalmacije" koji su prema kazivanju mnogih najbolji mogući "barometar" o tomu tko je prvo "Sportsko ime Dalmacije". Napose su ponosni, što se već godinama na prvoj crti"nalaze njihovi mušketiri, dvojica vrsnih jedriličara Šime Fantela i Igor Marenić, koji su odličjima oplovili svijet. Renato Švorinić, ravnatelj HNK Zadar, inače veliki prijatelj sporta kao najbolju sportašicu odabrao je Luciju Zaninović koja ga je zadivila svojim nastupima...

- Djevojka je briljanta, u svojim borbama nudi mir i savršenstvo u pokretima, k tomu, ne smije se zaboraviti da je taekwondo sport koji se širi cijelim svijetom. U takvom odnosu snaga uzeti europsku broncu nije mala stvar – veli prvi čovjek zadarskog HNK.

Okrenuvši list na izbor sportaša, Švorinić se prisjetio kako je godinama Giuseppe Giergia svojom košarkaškom izvedbom plijenio pozornost te je dominirao u sličnim izborima. Nažalost, kaže ravnatelj, košarka je danas miljama daleko od bilo kakvog izbora, stoga je svoj glas dao jedriličaru Tončiju Stipanoviću.

- Njegovo ime će ostati zapisano u povijesnim sportskim knjigama i monografijama, kao prvi osvajač medalje u jedrenju za Hrvatsku. I zato mu valja skinuti kapu – zbori Švorinić, koji nije previše dvojio o tomu tko je među ekipama na broju jedan.

- O ženskom vaterpolu kod nas se malo govori i piše, međutim, znamo koliko je ovaj sport naporan, onda splitskim curama valja odati priznanje za ostvareni uspjeh – misli Švorinić, kojem nije nimalo teško bilo odabrati momčad godine.

- Nema potrebe obrazlagati njihove rezultate jer o tome je sve rečeno, mogu jedino dodati - bravo Šime i Igore, samo tako nastavite – zaključio je Renato.

Ruku u "šešir" Slobodne zavukao je i Denis Karlović, direktor ŠC "Višnjik", bivši igrač stolnog tenisa.

- Kod mene nema dvojbi, Blanka Vlašić je svojom upornošću potvrdila kako su za velike sportske rezultate potrebna odricanja i žrtva. Još jednom je dokazala da se voljom može napraviti izvrsna priča - veli Karlović koji se također kod sportaša opredijelio za Tonča Stipanovića.

-Tu nema rasprave, jer kad osvojiš povijesnu medalju u jedrenju, sve je jasno, kratko će Denis, kojem nije bilo teško odrediti se za ŽVK "Suzuki Bura", jer u njihove mogućnosti uvjerio se više puta budući da su Splićanke dolazile na zadarski bazen.

Karlović je kod izbora momčadi isključio lokalpatriotizam, ustvrdivši kako su Šime Fantela i Igor Marenić svojim rezultatom na Olimpijskim igrama u Riju zadivili svijet, onda je logično da su i središnje ime Dalmacije.

- Kao sportaš znam da je najteže potvrđivati se, a Šime i Igor su svake godine bili sve bolji, praktički nema natjecanja na kojem nisu ostavili svoj trag. Svaka im čast – zaključio je direktor ŠC " Višnjik".

Dražen Žura

 

04. svibanj 2024 01:31