StoryEditorOCM
SportGLAVU GORE

Zadranin Petar Krešimir Knežević nije se uspio plasirati u polufinale Europskog prvenstva U-22 u Budvi

Piše Ivica GJERGJA
17. studenog 2023. - 12:47

BOKS EUROPSKO PRVENSTVO U-22 U BUDVI

Knežević nije uspio do odličja no osvojio je 1000 dolara!

Zadranin Petar Krešimir Knežević (BK Sveti Donat) nije se uspio plasirati na Europsko prvenstvo U-22 u Budvi (Crna Gora).  Naime, Knežević je poražen od Moldavca Vasilija Ceboratija - jednoglasnom odlukom sudaca, premda uvjerljiv rezultat ne oslikava tijek borbe. U izjednačenom meču odlučivale su nijanse, a suci su dali prednost Moldavcu koji nastupa kao profesionalni boksač, a na EP u Budvu došao je neporažen s omjerom 14:0.

Kada se detaljno pogledaju runde to izgleda ovako: prvu rundu jednoglasno je sa 5:0 dobio Knežević, koji se odlično kretao i birao trenutke za napade, a u finišu je uspio plasirati i zadnji direkt za brojanje Moldavcu. Druge dvije runde u žustroj borbi dobio je jednoglasnom odlukom sudaca Moldavac, te se plasirao u polufinale, a Knežević je osvojio 1000 dolara za pbjedu nad Kosovarom u prvoj borbi.

- Petru Krešimiru sve čestitke za borbu protiv snažnog te iskusnog Moldavca. On je jedan od najboljih i najkvalitetnijih suparnika kojeg je mogao dobiti Knežević. Koliko se Knežević dobro držao i „nosio“ sa suparnikom očekivalo se da će doći do odličja, no nijanse su odlučivale da prođe njegov suparnik. Čestitke pored Kneževića zaslužuju njegovi treneri Preskar i Vekić, koji su ga odlično pripremili taktički i tehnički, priopćili su iz HBS.

- Svaka greška se plaća, tako sam i ja nekoliko greški platio porazom. U prvoj rundi sam bio dobar, no nakon toga „kola“ su se okrenula na stranu suparnika i on je prošao u polufinale. Čvrsto stojim na zemlji, znam gdje sam i što mi je raditi, ovo je bilo veliko iskustvo, kazao nam je kratko Petar Krešimir Knežević.

 

Slika, jedna od medalja iz prijašnjih borbi Kneževića.

07. svibanj 2024 23:30