StoryEditorOCM
Zadar plusIZRAVNO IZ KINE

Zadranka Marija Vukašina priprema se za finalne svjetskog izbora za Miss turizma: ‘Sutra ću predstaviti hrvatski kostim pred 8 milijuna ljudi‘

Piše I.N.
14. prosinca 2023. - 18:33

Zadranka Marija Vukašina od prošlog tjedna boravi u Kini gdje se kao predstavnica Hrvatske natječe za svjetsku titulu Miss turizma.

- Sutra imamo probe gdje ću predstavljati nacionalni kostim pred osam milijuna ljudi u Quanzhou. To je prvo službeno predstavljanje kandidatkinja iz 62 država koje se natječu za prestižnu svjetsku titulu - ističe naša Miss turizma.

image

Zadranka Marija Vukašina

/Slobodna Dalmacija

Dolazak u Quanzhou preko Šangaja, nakon 22 sati leta iz Europe, za Mariju je bio posebna avantura, kao i dosadašnje vrijeme koje je posvetila upoznavanjem sa gradom i prefekturom kineske pokrajine Fujian, na jugoistoku Kine. I ona i njene kolegice misice od dolaska su bile okružene posebnom pažnjom organizatora koji se pobrinuo da im ništa ne nedostaje. Odmah nakon dolaska krenula su snimanja i uvježbavanje koreografija za završnu večer koja je na programu  22. prosinca. Marija će se predstaviti u haljinama hrvatskih dizajnerica. 

Marija Vukašina ima 21 godinu, visoka je 172 centimetara. Rođena je Zadranka i studira ekonomiju u Zagrebu. Modelingom se počela baviti sa samo 17 godina kada se prijavila na izbor za Miss Zadarske županije. Iako nije osvojila titulu, skautana je od strane jedne modne agencije u kojoj je naučila osnove hoda i kako se pripremiti za casting. Ove je godine pobijedila na natjecanju ‘Miss Supranational Hrvatske‘.   

image

Marija Vukašina, Zadranka na svjetskom natjecanju za Miss turizma u Kini

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

- Velika mi je čast predstavljati Hrvatsku i potrudit ću se predstaviti ju u najboljem svjetlu. Ovo je izbor koji promovira turizam, a znamo da je Hrvatska jedna od vodećih turističkih destinacija tako da planiram predstaviti sve ljepote naše zemlje. Kako dolazim iz Zadra, želim pokazati svijetu mjesto gdje sam odrasla i kojemu se rado vraćam kada god imam slobodnog vremena, kaže Marija.

Svjesna je da Hrvatska ima mnogo toga za ponuditi i u kontinentalnom dijelu kojega će također s ponosom prezentirati.

- Kontinentalna Hrvatska također je specifična: od tradicionalnih jela, preko srednjovjekovnih dvoraca, vinograda pa sve do prepoznatljivih rijeka i nizina. Također, postižemo velike rezultate u nogometu, ali i u drugim sportovima, košarci, tenisu i rukometu koji zasigurno nisu zanemarivi, naglasila je Zadranka.

Za donaciju u humanitarne svrhe na izbor za Miss turizma svijeta Marija nosi nekoliko simbola Hrvatske -  Vučedolsku golubicu kao simbol mira i slobode, kravatu koja je kroz povijest bila simbol prestiža i stila te je originalni hrvatski proizvod. Pored kravate i golubice, nosi i ručno rađeni nakit hrvatske dizajnerice Andree Morell s tradicionalnim hrvatskim simbolima Baščanskom pločom, hrvatskim pleterom i glagoljicom.

image

Zadranka Marija Vukašina

/Slobodna Dalmacija

Marija govori dva strana jezika, engleski i talijanski, a želja joj je naučiti i španjolski. Nakon završetka studija vidi se kao menadžerica u nekoj tvrtki ili kao vlasnica modne agencije. Do tada želi paralelno graditi modnu karijeru i vidjeti koje će joj se sve opcije ponuditi za dalje.

image

Marija Vukašina

Šime Zelić/
04. svibanj 2024 06:54