StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: DANIEL RADETA SE OBRUŠIO NA DIREKTORA 'OBALA I LUČICA'

"Po pitanju organizacije i poboljšanja parkiranja godinama niste napravili apsolutno ništa, ali od tvrtke ste napravili stranačku riznicu koja pljačka ljude, objasnit ću vam i kako!"

Piše Daniel Radeta
25. srpnja 2019. - 16:17
1 - Pokvareni aparat na Foši

Daniel Radeta, zadarski gradski vijećnik (SDP) reagirao je na javni istup direktora "Obala i lučica" Eduarda Duke, koji je Radetu prozvao zbog njegovih izjava o pauk službi, te je uputio dopis, sa priloženim fgotografijama, kojega objavljujemo u cijelosti: 

Rođen sam u Zadru, živim cijeli život na Poluotoku, koristim parking svaki dan pa sam stoga dobro  upoznat s problemom parkinga u našem gradu. Ono što sam napisao nije izoliran slučaj, nego nešto što se događa konstantno i predstavlja veliki problem građanima, gostima i  svim ljudima koji se bave turizmom. Po pitanju organizacije i poboljšanja parkiranja, godinama niste napravili apsolutno ništa, a od tvrtke ste napravili stranačku riznicu koja pljačka ljude. Objasnit ću vam i kako:

1. Aparati Vam ne valjaju i to je činjenica. Ako ćemo govoriti o slučaju kojeg sam već spomenuo, samo u krugu od 250 metara na potezu od Foše do stare Tehničke škole imate 3 neispravna aparata. Jedan od njih je na Foši koji uopće ne radi, jedan je u Ulici Bartola Kašića koji ne prima papirnati novac i jedan ispred Udruge Tornado koji, također, uopće ne radi. Kompletan parking sveo se na jedan aparat i to onaj prastari plave boje koji prima samo kovanice. Do prvog slijedećeg automata korisnicima će već biti naplaćena nezakonita „dnevna karta“ kojih ste samo prošle godine u 6,7 i 8. mjesecu naplatili u ukpnom iznosu 758.000,00 HRK, dok je većina tih karata naplaćena korisnicima koji su možda u gradu htjeli ostati samo sat vremena, ali su zbog neispravnih aparata poput ovoga bili prisiljeni puni iznos dnevne karte. (foto 1)

2. Očito Vam je stvar izmakla kontroli pa ni sami više niste sigurni koji je vaš posao i što smijete, a što ne smijete naplatiti. Postoji i mogućnost da to i namjerno radite kako bi ostvarivali prihode na prevaru. Tako u istoj ulici imate označen parking bijelom bojom koji svakodnevno buni korisnike (kako turiste tako i lokalno stanovništvo) na kojem naplaćujete parking, ali ujedno i servisirate komunalno redarstvo i dižete automobile. (foto 2)

3. Javno lažete kako su sve parking zone označene bojom i još pritom tvrdite „ako nema boje znači da se ne naplaćuje“. Parkiralište ispod perivoja Kraljice Jelena Madijevke (Foša) nema niti jedno označeno parkirno mjesto, kao ni Muraj po cijeloj dužini. To bi značilo da već godinama naplaćujete parking ilegalno. Vama je to itekako dobro poznato s obzirom da Odluka o organizaciji i načinu naplate u Gradu Zadru je u potpunosti nezakonita i to po čak četiri stavke u kojima se razilazi sa zakonom pa čak i Ustavom Republike Hrvatske. Naplatu parkinga godinama vršite bez suglasnosti ministarstva nadležnog za poslove prometa na određenim mjestima u gradu, naplaćujete parking na pomorskom dobru bez ikakvog ugovora o koncesiji, te protuustavno kažnjavate korisnike dnevnim kartama koju su brojna Državna tijela proglasila protuzakonitim. (foto 3)

4. Kako kažete, i to s pozicije direktora Obala i lučica, da  gradski vijećnici ništa ne znaju i imaju pravo ništa ne znati, argumentirano sam vam dokazao da vi ne znate , ali ste godinama nedodirljivi i bahati. Vaša je zadaća da budete na usluzi i servis građanima, a ne da zgrćete milijune. Na vašu žalost, mene itekako  zanima poslovanje tvrtke kojoj  ste direktor, pa ćete vrlo skoro građanima morati  razjasniti  kako ste u 2018. godini potrošili 10 mil. kuna prihoda od naplate parkinga? (foto 4)

Svjestan sam slike koju šaljemo ovakvim komentarima, ali šutjeti pred nepravdom i zatvarati oči neću niti planiram. Bili oštećeni moji sugrađani ili gosti našega grada, uvijek ću reći ono što ne valja i ono što dugoročno nije dobro za našu zajednicu, svidjelo se to nekom ili ne. 

Daniel Radeta

26. travanj 2024 03:20