StoryEditorOCM
KalelargaOPET IZNENAĐENJE

U Turnju "nestala" blokada puta prema moru: netko je ipak srušio zid koji je blokirao prolaz, i na kojem je osvanula i željezna ograda sa šiljcima

Piše Zadarski.hr
5. studenog 2021. - 12:48

Betonski zid sazidan nasred puta do mora u Turnju, koji je digao na noge i Općinu i policiju, iznenada je netragom nestao.

- Ni ja ne mogu vjerovati, ali baš sam zadovoljan. Stvarno ne znam tko ga je uklonio – kazao je u petak načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić.

Betonski zid, čiju smo gradnju ovjekovječili na fotografijama, sazidan je prije mjesec dana, jedne subote, naočigled zgranutih mještana. Nije prošlo dugo i pozvana je policija, koja je „postupanje“ proslijedila općinskom komunalnom redaru. On je izašao na teren, razgovarao sa zavađenim stranama koji se spore oko vlasništva tog dijela, a onda je sve otišlo u ruke odvjetnicima jer, kako je naglasio načelnik Pelicarić, treba utvrditi čije je vlasništvo prije nego što se eventualno izda nalog da se zid ukloni.

image
Ovako je to izgledalo na početku...

Zid je nakon nekoliko dana dobio i „pojačanje“ – na njega je postavljena visoka željezna ograda sa šiljcima. Tko je i pomislio preskočiti zidić da bi došao do mora, time je definitivno onemogućen.

image
A onda je stigla i ograda sa šiljcima

- Tu imamo imovinsko-pravnu situaciju koju treba raščistiti, prije toga nećemo ništa poduzimati – govorio je u više navrata Pelicarić, da bi odjednom, preko noći – zid „nestao.“ I zid i željezna ograda i svi tragovi prepreke zbog koje nitko tim dijelom Turnja nije mogao doći do mora.

- Bolje da je tako, a mi nastavljamo utvrđivanje vlasništva, jer dijelom se radi i o pomorskom dobru – kazao je Pelicarić.

image
Zid i željezna ograda su srušeni

U trenutku snimanja baš na tom mjestu je umjesto zida bilo parkirano vozilo, no pokraj takve prepreke ipak se može proći, dok su betosnki zid i željezna šiljata ograda bili na granici "ludila" koje se u Turnju događalo.

02. svibanj 2024 04:57