StoryEditorOCM
SportSUKOB OKO VIŠNJIKA

Karlović odgovara na napade: Ne razumijem zašto se dižu tenzije. Pa atletičari će na kraju dobiti dva opremljena bacališta!

Piše Ivica Nevešćanin
28. srpnja 2020. - 16:22
Na SC Višnjik počeli su radovi na zamjeni prirodnoga travnjaka umjetnim na nogometnom igralištu sportskog centra  Jure Miskovic/Cropix

Direktor Športskog centra Višnjik Denis Karlović ostao je neugodno iznenađen žestinom reakcije iz Atletskog kluba Zadar povodom početak radova na zamjeni travnjaka na atletskom igralištu sportsko-rekreacijskog centra na Višnjiku.

Za milijun kuna koje je osigurao Grad Zadar iz kapitalnih sredstava sadašnji zemljani travnjak se uklanja i umjesto njega postavit će se umjetni s antistresnom podlogom i sustavom drenaže. Iduća dva mjeseca, dok radovi budu trajali, dio atletičara, bacači koplja i diska, neće na igralištu moći trenirati, kao i nekoliko stotina mladih nogometaša iz brojnih zadarskih nogometnih klubova.

Kao privremeno rješenje Karlović je bacačima koplja i diska ponudio trening na nogometnom igralištu Bagata, udaljenom od Višnjika nekoliko stotina metara. Bagatovim igralištem upravlja nogometni klub sa Stanova, no Karlović nas uvjerava da je s nogometnim klubom i Gradom Zadrom postigao dogovor i osobno preuzeo obvezu osiguranja svih potrebnih uvjeta za atletičare na Bagatu, sve dok se ne završe radovi na Višnjiku, ali i nakon toga.

image
Jure Miskovic/Cropix

- To znači da će na Bagatu dobiti svoje termine i uvjete za trening. Osobno ću se za to pobrinuti i to će biti riješeno najviše u roku tjedan do deset dana. Osigurat ćemo im posebno mjesto za bacačke discipline, koplje i disk, na prostoru između dvorane za stolni tenis i nogometnog igrališta. Kada završi uređenja Višnjika, moći će trenirati i tamo, ali u jutarnjim terminima – naglašava Karlović.

Naime, bacači koplja su tražili da im se na Višnjiku osigura termin od 17 do 19 sati te da se u tom vremenu uz igralište postavi ograda od dva metra. Karlović to nije mogao prihvatiti.

- Sportsko-rekreacijski centar Višnjik je otvoren za sve građane, nitko nema ekskluzivno pravo korištenja, niti itko može nekoga od tamo otjerati. To, naravno, ne znači da za atletičare na Višnjiku nema mjesta, nego da za sve ima mjesta, ali pod uvjetima 'kućnog reda'. Ponudio sam bacačima koplja i diska jutarnje treninge, kada na vanjskim terenima nema toliko korisnika. U vrijeme koje su oni tražili na Višnjiku bude i više od tisuću ljudi. U takvim okolnostima nije moguće osigurati trening bacanja koplja ili diska koji znaju biti opasni – naglašava Karlović.

image
Jure Miskovic/Cropix

- Osim toga, s obzirom na to da ćemo postaviti umjetnu travu, osigurat ćemo klubovima posebna koplja bez oštrice i diskove kako bi mogli prilagoditi trening novim uvjetima. U takvim uvjetima, s novim travnjakom, nogometni teren će se moći koristiti praktički 24 sata na dan. Da smo zadržali prirodni travnjak, on bi se dnevno mogao koristiti samo nekoliko sati - naglašava Karlović i dodaje: 

- Stvarno je neozbiljno nas prozivati da tjeramo atletiku s Višnjika kad smo u zadnje četiri godine za atletičare napravili više nego svi drugi u zadnjih 40 godina. Obnovili smo atletsku stazu i izgradili trim-stazu, sa svim potrebnim pratećim sadržajima. Imaju uvjete kao nikada prije, ali to nisu uvjeti samo za atletičare nego za sve građane. I to mora biti jasno svima. Atletsko igralište zatvoreno za druge korisnike planirano je na prostoru Barutane i ono će se moći u potpunosti podrediti potrebama atletičara – poručuje direktor ŠC Višnjik u namjeri da smiri nepotrebne tenzije jer rezultat će na koncu biti dva opremljena bacališta za zadarske atletičare.

04. svibanj 2024 00:13